16

Een residentieprogramma rond kunstonderzoek in Iran-Europa

HerMap lanceerde vorige zomer een open call voor Iraanse en Europese kunstenaars rond de thema’s industrieel erfgoed en levende archieven. Voor het Artistic Research Residency Programme Iran-Europe, dienden de kandidaten innovatieve projectvoorstellen in, waarbij ze gebruik zullen maken van hedendaagse artistieke onderzoeksvormen en de handen in elkaar zullen slaan met lokale kunstenaars.

Uit de 63 sterke en veelzijdige kandidaturen werden 10 kunstenaars geselecteerd door een artistieke commissie en vertegenwoordigers van elke partnerinstelling.

Georganiseerd door BOZAR, Goethe Institut, en HERITΛGE - The Heritage Management Organization

In het kader van het Europees project HerMaP - Cultural Heritage Management Project in Iran. 


 • Bernard van Orley in eindejaarslijstje New York Times & Apollo Magazine

  Nu 2020 eraan komt is het tijd om terug te blikken op 2019. BOZAR is altijd ongelooflijk trots om eigen projecten in de verschillende eindejaarslijstjes te zien opduiken.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Reactie op de besparingen in de Vlaamse kunstensector

  BOZAR sluit zich aan bij de brede protestbeweging die ontstond na de aankondiging van de verlaging van de cultuursubsidies. Tegelijk roept BOZAR de Vlaamse Regering op om de kunstenaars en organisaties voor wie deze projectsubsidies de zuurstof voor vernieuwende artistieke producties zijn, te ontzien in deze besparingsronde.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Museum as a Stage. Activating a Collection

  Russian Turn in Yekaterinbur

  lees meer
  — gepubliceerd op