24

Russian Turn in Yekaterinbur

BOZAR Russian Turn organiseert het tweedaagse symposium “Museum as a Stage. Activating a Collection” in het Russische Jekaterinenburg, samen met het project TEATRUM, de Vladimir Potanin Foundation en de vijfde editie van de industriebiënnale van de Oeral. Het educatieve programma moet Russische museumprofessionals in eerste instantie vertrouwd maken met de recente geschiedenis en de huidige trends in de performance- en podiumpraktijken in Europese en Russische cultuurinstellingen. Op het programma staan lezingen door internationale en lokale experts, presentaties van casestudies door artiesten, rondetafelgesprekken en vertoningen. Als “spoedcursus” rond performancepraktijken in musea moet deze workshop de deur openen naar nieuwe, onverwachte samenwerkingen.

Met Daniel Blanga Gubbay, Valentina Anufrieva, Anna Pyankova, Ula Sickle, Christine Standfest, Katleen Van Langendonck, Richard Venlet, Jonah Westerman.

Full programme in Russian


 • © Caroline Lessire

  ONTWERP HET CAMPAGNEBEELD VOOR DE NEXT GENERATION, PLEASE! TENTOONSTELLING

  Verras ons met een inspirerend beeld dat in het oog springt en waar de eigenzinnige, rebelse jeugdigheid van afstraalt. De eerste tien geselecteerde projecten zullen getoond worden op een tentoonstelling bij BOZAR, en er zijn nog andere prijzen te winnen... You(th) can do it!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • STARTS Prize 2020 Open Call

  Grand prize of the European Commission honoring Innovation in Technology, Industry and Society stimulated by the Arts. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Bernd Lammel, 2019 © Kunst- und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland GmbH

  BONN GEEFT STARTSCHOT BEETHOVEN 2020

  2020 wordt het jaar van Ludwig. De wereld viert de 250ste verjaardag van Beethoven, en zijn geboortestad Bonn was er vroeg bij met de opening van een grootse tentoonstelling op 17 december. 

  lees meer
  — gepubliceerd op