13

Russian Turn in Yekaterinbur

BOZAR Russian Turn organiseert het tweedaagse symposium “Museum as a Stage. Activating a Collection” in het Russische Jekaterinenburg, samen met het project TEATRUM, de Vladimir Potanin Foundation en de vijfde editie van de industriebiënnale van de Oeral. Het educatieve programma moet Russische museumprofessionals in eerste instantie vertrouwd maken met de recente geschiedenis en de huidige trends in de performance- en podiumpraktijken in Europese en Russische cultuurinstellingen. Op het programma staan lezingen door internationale en lokale experts, presentaties van casestudies door artiesten, rondetafelgesprekken en vertoningen. Als “spoedcursus” rond performancepraktijken in musea moet deze workshop de deur openen naar nieuwe, onverwachte samenwerkingen.

Met Daniel Blanga Gubbay, Valentina Anufrieva, Anna Pyankova, Ula Sickle, Christine Standfest, Katleen Van Langendonck, Richard Venlet, Jonah Westerman.

Full programme in Russian


 • © Caroline Lessire

  Uitzonderlijke openingsuren voor slot Keith Haring

  De expo rond de kunst en het activisme van de Amerikaanse kunstenaar is stevig op weg om onze meest succesvolle tentoonstelling ooit te worden. Om er voor te zorgen dat je deze historische expo niet hoeft te missen, gelden er buitengewone openingsuren van 18 t.e.m. 21 juli.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Koop je museumPASSmusées via onze website!

  De razend populaire pas waarmee je een jaar lang meer dan 200 tentoonstellingen kan bezoeken, kan je nu ook op onze website bemachtigen. Koop je museumPASSmusées online en reserveer meteen ook je tijdslot voor een van onze expo’s. Bij je bezoek aan BOZAR pik je jouw museumpas en ticket(s) op bij BOZAR TICKETS.

  — gepubliceerd op
 • Keith Haring artwork © Keith Haring Foundation

  Stichting ENGIE schenkt 1000 expotickets aan zorgpersoneel

  De afgelopen maanden zette het zorgpersoneel dag op dag alles op alles om op te boksen tegen het coronavirus. De Stichting ENGIE wil de zorgverleners van het CHU Sint-Pieters- en Erasmusziekenhuis dan ook huldigen voor hun volharding en inzet.

  lees meer
  — gepubliceerd op