27

Russian Turn in Yekaterinbur

BOZAR Russian Turn organiseert het tweedaagse symposium “Museum as a Stage. Activating a Collection” in het Russische Jekaterinenburg, samen met het project TEATRUM, de Vladimir Potanin Foundation en de vijfde editie van de industriebiënnale van de Oeral. Het educatieve programma moet Russische museumprofessionals in eerste instantie vertrouwd maken met de recente geschiedenis en de huidige trends in de performance- en podiumpraktijken in Europese en Russische cultuurinstellingen. Op het programma staan lezingen door internationale en lokale experts, presentaties van casestudies door artiesten, rondetafelgesprekken en vertoningen. Als “spoedcursus” rond performancepraktijken in musea moet deze workshop de deur openen naar nieuwe, onverwachte samenwerkingen.

Met Daniel Blanga Gubbay, Valentina Anufrieva, Anna Pyankova, Ula Sickle, Christine Standfest, Katleen Van Langendonck, Richard Venlet, Jonah Westerman.

Full programme in Russian


 • Het monumentale orgel van de Grote Zaal Henry Le Bœuf © Dirty Monitor

  Brand in het Paleis voor Schone Kunsten

  We willen iedereen bedanken voor de overweldigende, emotionele berichten die we na de gruwelijke gebeurtenissen van gisteren hebben ontvangen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoezeer we jullie steun tijdens deze traumatische dagen waarderen, hoe het ons hoop geeft voor de toekomst, en hoe het onze vastberadenheid opbouwt om dit te overwinnen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Design by Decay, Decay by Design / Andrea Ling (CA) Credit: tom mesic

  Neem deel aan de STARTS Prize 2021

  De prestigieuze STARTS Prize lanceerde recent een nieuwe oproep in het kader van de wedstrijd van 2021. Inzendingen moeten voor 3 maart 2021 worden ingediend. BOZAR wijdt dit najaar een tentoonstelling aan de winnaars.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Geniet nog langer van je MuseumPassMusées abonnement!

  Alle abonnementen van de MuseumPassMusées werden vanaf 1 november op pauze gezet. Daardoor verlies je dus geen dag van je abonnement, dat terug geactiveerd wordt van zodra je de museumpas weer gebruikt.

  lees meer
  — gepubliceerd op