16

Russian Turn in Yekaterinbur

BOZAR Russian Turn organiseert het tweedaagse symposium “Museum as a Stage. Activating a Collection” in het Russische Jekaterinenburg, samen met het project TEATRUM, de Vladimir Potanin Foundation en de vijfde editie van de industriebiënnale van de Oeral. Het educatieve programma moet Russische museumprofessionals in eerste instantie vertrouwd maken met de recente geschiedenis en de huidige trends in de performance- en podiumpraktijken in Europese en Russische cultuurinstellingen. Op het programma staan lezingen door internationale en lokale experts, presentaties van casestudies door artiesten, rondetafelgesprekken en vertoningen. Als “spoedcursus” rond performancepraktijken in musea moet deze workshop de deur openen naar nieuwe, onverwachte samenwerkingen.

Met Daniel Blanga Gubbay, Valentina Anufrieva, Anna Pyankova, Ula Sickle, Christine Standfest, Katleen Van Langendonck, Richard Venlet, Jonah Westerman.

Full programme in Russian


 • Bernard van Orley in eindejaarslijstje New York Times & Apollo Magazine

  Nu 2020 eraan komt is het tijd om terug te blikken op 2019. BOZAR is altijd ongelooflijk trots om eigen projecten in de verschillende eindejaarslijstjes te zien opduiken.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Reactie op de besparingen in de Vlaamse kunstensector

  BOZAR sluit zich aan bij de brede protestbeweging die ontstond na de aankondiging van de verlaging van de cultuursubsidies. Tegelijk roept BOZAR de Vlaamse Regering op om de kunstenaars en organisaties voor wie deze projectsubsidies de zuurstof voor vernieuwende artistieke producties zijn, te ontzien in deze besparingsronde.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • 10 artiesten geselecteerd door HerMap

  Een residentieprogramma rond kunstonderzoek in Iran-Europa

  lees meer
  — gepubliceerd op