18

Nu 2020 eraan komt is het tijd om terug te blikken op 2019. BOZAR is altijd ongelooflijk trots om eigen projecten in de verschillende eindejaarslijstjes te zien opduiken.

De tentoonstelling van Bernard van Orley werd ook internationaal opgemerkt en duikt op in de shortlist van ‘Exhibition of the Year’ van Apollo Magazine. De Europese correspondent van The New York Times koos onze tentoonstelling over Bernard van Orley als een van de hoogtepunten van 2019. De krant prijst BOZAR als een van de instellingen die “onderbelichte helden van de Europese kunst uit de 15de en begin 16de eeuw terug in de belangstelling plaatst” met als voorbeeld onze lentetentoonstelling die “de schilderijen, prenten en wandtapijten van het multimediamonster Bernard van Orley bovenhaalde.”
De tentoonstelling was de gelegenheid om de kunstwerken die hier ooit waren gemaakt tijdelijk terug te halen naar Brussel vanuit prestigieuze collecties zoals die van het Louvre in Parijs of het Metropolitan Museum in New York. 

Brussel en de renaissance werd gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en deKoninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brussel


 • Bernd Lammel, 2019 © Kunst- und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland GmbH

  BONN GEEFT STARTSCHOT BEETHOVEN 2020

  2020 wordt het jaar van Ludwig. De wereld viert de 250ste verjaardag van Beethoven, en zijn geboortestad Bonn was er vroeg bij met de opening van een grootse tentoonstelling op 17 december. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • KUNSTENAAR JOHAN VAN GELUWE OVERLEDEN (1929 – 2020)

  Met Johan van Geluwe verliest ons land een visionair kunstenaar.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Brexit and a cultural way forward, together

  BOZAR schaart zich achter de oproep van verschillende Europese culturele organisaties en stichtingen voor verdere samenwerking met het VK.

  lees meer
  — gepubliceerd op