19

Nu 2020 eraan komt is het tijd om terug te blikken op 2019. BOZAR is altijd ongelooflijk trots om eigen projecten in de verschillende eindejaarslijstjes te zien opduiken.

De tentoonstelling van Bernard van Orley werd ook internationaal opgemerkt en duikt op in de shortlist van ‘Exhibition of the Year’ van Apollo Magazine. De Europese correspondent van The New York Times koos onze tentoonstelling over Bernard van Orley als een van de hoogtepunten van 2019. De krant prijst BOZAR als een van de instellingen die “onderbelichte helden van de Europese kunst uit de 15de en begin 16de eeuw terug in de belangstelling plaatst” met als voorbeeld onze lentetentoonstelling die “de schilderijen, prenten en wandtapijten van het multimediamonster Bernard van Orley bovenhaalde.”
De tentoonstelling was de gelegenheid om de kunstwerken die hier ooit waren gemaakt tijdelijk terug te halen naar Brussel vanuit prestigieuze collecties zoals die van het Louvre in Parijs of het Metropolitan Museum in New York. 

Brussel en de renaissance werd gemaakt in samenwerking met de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en deKoninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis, Brussel


 • STARTS Prize 2020 Open Call

  Grand prize of the European Commission honoring Innovation in Technology, Industry and Society stimulated by the Arts. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Bernd Lammel, 2019 © Kunst- und Ausstellungshalle der Bundesrepublik Deutschland GmbH

  BONN GEEFT STARTSCHOT BEETHOVEN 2020

  2020 wordt het jaar van Ludwig. De wereld viert de 250ste verjaardag van Beethoven, en zijn geboortestad Bonn was er vroeg bij met de opening van een grootse tentoonstelling op 17 december. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Reactie op de besparingen in de Vlaamse kunstensector

  BOZAR sluit zich aan bij de brede protestbeweging die ontstond na de aankondiging van de verlaging van de cultuursubsidies. Tegelijk roept BOZAR de Vlaamse Regering op om de kunstenaars en organisaties voor wie deze projectsubsidies de zuurstof voor vernieuwende artistieke producties zijn, te ontzien in deze besparingsronde.

  lees meer
  — gepubliceerd op