19

2020 wordt het jaar van Ludwig. De wereld viert de 250ste verjaardag van Beethoven, en zijn geboortestad Bonn was er vroeg bij met de opening van een grootse tentoonstelling op 17 december. 

Hoewel zijn muziek wereldberoemd is, blijft de figuur van Beethoven zelf een mysterie, of nog erger: een norse karikatuur. De expo World.Citizen.Music wil dat beeld bijstellen door een uitgebreide context te schetsen en Beethoven te plaatsen in een historisch kader. De tentoonstelling loopt in de Bundeskunsthalle in Bonn in samenwerking met het Beethoven-Haus Bonn.

BOZAR zet het verhaal van Beethoven met een eigen ‘out of the box’ tentoonstelling rond de componist, in samenwerking met de Bundeskunsthalle Bonn, vanaf oktober. En uiteraard staat Beethoven heel 2020 lang centraal op onze concertpodia, met o.a. extra aandacht voor zijn strijkkwartetten en zijn vocale muziek.


 • STARTS Prize 2020 Open Call

  Grand prize of the European Commission honoring Innovation in Technology, Industry and Society stimulated by the Arts. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Bernard van Orley in eindejaarslijstje New York Times & Apollo Magazine

  Nu 2020 eraan komt is het tijd om terug te blikken op 2019. BOZAR is altijd ongelooflijk trots om eigen projecten in de verschillende eindejaarslijstjes te zien opduiken.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Reactie op de besparingen in de Vlaamse kunstensector

  BOZAR sluit zich aan bij de brede protestbeweging die ontstond na de aankondiging van de verlaging van de cultuursubsidies. Tegelijk roept BOZAR de Vlaamse Regering op om de kunstenaars en organisaties voor wie deze projectsubsidies de zuurstof voor vernieuwende artistieke producties zijn, te ontzien in deze besparingsronde.

  lees meer
  — gepubliceerd op