22

2020 wordt het jaar van Ludwig. De wereld viert de 250ste verjaardag van Beethoven, en zijn geboortestad Bonn was er vroeg bij met de opening van een grootse tentoonstelling op 17 december. 

Hoewel zijn muziek wereldberoemd is, blijft de figuur van Beethoven zelf een mysterie, of nog erger: een norse karikatuur. De expo World.Citizen.Music wil dat beeld bijstellen door een uitgebreide context te schetsen en Beethoven te plaatsen in een historisch kader. De tentoonstelling loopt in de Bundeskunsthalle in Bonn in samenwerking met het Beethoven-Haus Bonn.

BOZAR zet het verhaal van Beethoven met een eigen ‘out of the box’ tentoonstelling rond de componist, in samenwerking met de Bundeskunsthalle Bonn, vanaf oktober. En uiteraard staat Beethoven heel 2020 lang centraal op onze concertpodia, met o.a. extra aandacht voor zijn strijkkwartetten en zijn vocale muziek.


 • Het monumentale orgel van de Grote Zaal Henry Le Bœuf © Dirty Monitor

  Brand in het Paleis voor Schone Kunsten

  We willen iedereen bedanken voor de overweldigende, emotionele berichten die we na de gruwelijke gebeurtenissen van gisteren hebben ontvangen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoezeer we jullie steun tijdens deze traumatische dagen waarderen, hoe het ons hoop geeft voor de toekomst, en hoe het onze vastberadenheid opbouwt om dit te overwinnen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Design by Decay, Decay by Design / Andrea Ling (CA) Credit: tom mesic

  Neem deel aan de STARTS Prize 2021

  De prestigieuze STARTS Prize lanceerde recent een nieuwe oproep in het kader van de wedstrijd van 2021. Inzendingen moeten voor 3 maart 2021 worden ingediend. BOZAR wijdt dit najaar een tentoonstelling aan de winnaars.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Geniet nog langer van je MuseumPassMusées abonnement!

  Alle abonnementen van de MuseumPassMusées werden vanaf 1 november op pauze gezet. Daardoor verlies je dus geen dag van je abonnement, dat terug geactiveerd wordt van zodra je de museumpas weer gebruikt.

  lees meer
  — gepubliceerd op