23

2020 wordt het jaar van Ludwig. De wereld viert de 250ste verjaardag van Beethoven, en zijn geboortestad Bonn was er vroeg bij met de opening van een grootse tentoonstelling op 17 december. 

Hoewel zijn muziek wereldberoemd is, blijft de figuur van Beethoven zelf een mysterie, of nog erger: een norse karikatuur. De expo World.Citizen.Music wil dat beeld bijstellen door een uitgebreide context te schetsen en Beethoven te plaatsen in een historisch kader. De tentoonstelling loopt in de Bundeskunsthalle in Bonn in samenwerking met het Beethoven-Haus Bonn.

BOZAR zet het verhaal van Beethoven met een eigen ‘out of the box’ tentoonstelling rond de componist, in samenwerking met de Bundeskunsthalle Bonn, vanaf oktober. En uiteraard staat Beethoven heel 2020 lang centraal op onze concertpodia, met o.a. extra aandacht voor zijn strijkkwartetten en zijn vocale muziek.


 • copywright Eduardus Lee

  Hommage aan Reinbert de Leeuw,1938-2020

  Op 14 februari overleed dirigent en pianist Reinbert de Leeuw in zijn geboortestad Amsterdam. Hij was 81. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • KUNSTENAAR JOHAN VAN GELUWE OVERLEDEN (1929 – 2020)

  Met Johan van Geluwe verliest ons land een visionair kunstenaar.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Brexit and a cultural way forward, together

  BOZAR schaart zich achter de oproep van verschillende Europese culturele organisaties en stichtingen voor verdere samenwerking met het VK.

  lees meer
  — gepubliceerd op