10

Heb jij nog nooit tentoongesteld in een museum of galerie, maar is dat iets waar je van droomt? Ben je tussen 12 en 100 jaar en wil je deel uitmaken van een groepsexpo? Ben jij iemand met een bijzonder talent voor beeldende kunst en vind je, om welke reden dan ook, moeilijk de weg naar de tekenacademie of naar het professionele circuit?

Stuur dan vóór 30 april 2020 (nieuwe deadline*) foto’s van drie werken – schilderijen, tekeningen of grafisch werk – met afmetingen door naar belgicart@bozar.be. Voeg ook een korte brief toe (max 200 woorden) met jouw motivatie om deel te nemen aan dit project.

De geselecteerde werken worden tentoongesteld in het Paleis voor Schone Kunsten in september 2020. Curator Sam Dillemans, bijgestaan door een jury, maakt een eerste selectie voor de groepstentoonstelling. In een tweede fase biedt BOZAR aan 15 deelnemers workshops door Sam Dillemans aan (datums te bevestigen). 

BOZAR en Sam Dillemans willen het talent van beginnende of onbekende kunstenaars zichtbaarheid en een extra duwtje in de rug geven, in het bijzonder talent dat de diversiteit in ons land weerspiegelt. De stap naar een tentoonstellingsruimte is voor vele kunstenaars groot. We willen nieuwe verhalen aan bod laten komen en uitwisselingen tussen kunstenaars stimuleren. Voor dit project doen we een beroep op het schildersoog en de begeleiding van Sam Dillemans. We focussen op schilderkunst en aanverwante disciplines. 

Belgicart maakt deel uit van Next Generation, Please!, een project van BOZAR dat tot doel heeft burgerparticipatie te creëren door middel van artistieke creatie.

 

*Door de sluiting van het Paleis voor Schone Kunsten hebben we besloten de oproep te verlengen tot en met 30 april (in plaats van 6 april). De datums van de workshops met Sam Dillemans zullen later worden bevestigd, en hangen af van de heropening van het Paleis.


 • Hommage aan Krzysztof Penderecki, 1933-2020

  Afgelopen zondag overleed de Poolse componist en dirigent Krzysztof Penderecki op 86-jarige leeftijd. Hij was een van de belangrijkste avant-gardestemmen van de 20ste-eeuw.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • COVID-19 - Wat met mijn bezoek aan BOZAR?

  Ten gevolge van de corona-pandemie, sluit BOZAR in samenspraak met haar partners al haar zalen voor het publiek tot minstens 19 april. Onze artistieke zelfstandigen (kunstenaars, gidsen, technici...) worden zwaar getroffen door deze gezondheidscrisis en nu willen we hen zeker bijstaan. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Oproep tot het indienen van voorstellen: artistieke projecten die kunst en welzijn verbinden

  Het project Art & Well-being (AWE) verkent de kracht van kunst om het welzijn van individuen en gemeenschappen te vergroten.

  lees meer
  — gepubliceerd op