08

Heb jij nog nooit tentoongesteld in een museum, maar is dat iets waar je van droomt? Ben je tussen 12 en 100 jaar en wil je deel uitmaken van een groepsexpo? Ben jij iemand met een bijzonder talent voor beeldende kunst en vind je, om welke reden dan ook, moeilijk de weg naar de tekenacademie of naar het professionele circuit?

Stuur dan vóór 30 april 2020 (nieuwe deadline*) foto’s van drie werken – schilderijen, tekeningen of grafisch werk – met afmetingen door naar belgicart@bozar.be. Voeg ook een korte brief toe (max 200 woorden) met jouw motivatie om deel te nemen aan dit project.

De geselecteerde werken worden tentoongesteld in het Paleis voor Schone Kunsten in september 2020. Curator Sam Dillemans, bijgestaan door een jury, maakt een eerste selectie voor de groepstentoonstelling. In een tweede fase biedt BOZAR aan 15 deelnemers workshops door Sam Dillemans aan (datums te bevestigen). 

BOZAR en Sam Dillemans willen het talent van beginnende of onbekende kunstenaars zichtbaarheid en een extra duwtje in de rug geven, in het bijzonder talent dat de diversiteit in ons land weerspiegelt. De stap naar een tentoonstellingsruimte is voor vele kunstenaars groot. We willen nieuwe verhalen aan bod laten komen en uitwisselingen tussen kunstenaars stimuleren. Voor dit project doen we een beroep op het schildersoog en de begeleiding van Sam Dillemans. We focussen op schilderkunst en aanverwante disciplines. 

Belgicart maakt deel uit van Next Generation, Please!, een project van BOZAR dat tot doel heeft burgerparticipatie te creëren door middel van artistieke creatie.

 

*Door de sluiting van het Paleis voor Schone Kunsten hebben we besloten de oproep te verlengen tot en met 30 april (in plaats van 6 april). De datums van de workshops met Sam Dillemans zullen later worden bevestigd, en hangen af van de heropening van het Paleis.


 • Lever je gebruikte batterijen in bij BOZAR

  Zorgen voor de recyclage van gebruikte batterijen, een burgerlijk engagement in een artistieke omgeving.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Design by Decay, Decay by Design / Andrea Ling (CA) Credit: tom mesic

  Ben jij de eerste Belgische laureaat van de STARTS Prize 2021?

  De prestigieuze STARTS Prize lanceerde recent een nieuwe oproep in het kader van de wedstrijd van 2021. De deadline voor inzendingen was oorspronkelijk 3 maart 2021, maar werd verlengd tot 15 maart. BOZAR wijdt dit najaar een tentoonstelling aan de winnaars.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Caroline Lessire

  Proximus verlengt partnerschap met BOZAR

  Proximus verlengt het partnership met BOZAR voor nog eens drie jaar. Door deze cruciale ondersteuning in een moeilijke periode voor BOZAR onderstreept Proximus het maatschappelijke belang van cultuur om mensen samen te brengen en welzijn en sociale inclusie te bevorderen.

  lees meer
  — gepubliceerd op