03

Heb jij nog nooit tentoongesteld in een museum, maar is dat iets waar je van droomt? Ben je tussen 12 en 100 jaar en wil je deel uitmaken van een groepsexpo? Ben jij iemand met een bijzonder talent voor beeldende kunst en vind je, om welke reden dan ook, moeilijk de weg naar de tekenacademie of naar het professionele circuit?

Stuur dan vóór 30 april 2020 (nieuwe deadline*) foto’s van drie werken – schilderijen, tekeningen of grafisch werk – met afmetingen door naar belgicart@bozar.be. Voeg ook een korte brief toe (max 200 woorden) met jouw motivatie om deel te nemen aan dit project.

De geselecteerde werken worden tentoongesteld in het Paleis voor Schone Kunsten in september 2020. Curator Sam Dillemans, bijgestaan door een jury, maakt een eerste selectie voor de groepstentoonstelling. In een tweede fase biedt BOZAR aan 15 deelnemers workshops door Sam Dillemans aan (datums te bevestigen). 

BOZAR en Sam Dillemans willen het talent van beginnende of onbekende kunstenaars zichtbaarheid en een extra duwtje in de rug geven, in het bijzonder talent dat de diversiteit in ons land weerspiegelt. De stap naar een tentoonstellingsruimte is voor vele kunstenaars groot. We willen nieuwe verhalen aan bod laten komen en uitwisselingen tussen kunstenaars stimuleren. Voor dit project doen we een beroep op het schildersoog en de begeleiding van Sam Dillemans. We focussen op schilderkunst en aanverwante disciplines. 

Belgicart maakt deel uit van Next Generation, Please!, een project van BOZAR dat tot doel heeft burgerparticipatie te creëren door middel van artistieke creatie.

 

*Door de sluiting van het Paleis voor Schone Kunsten hebben we besloten de oproep te verlengen tot en met 30 april (in plaats van 6 april). De datums van de workshops met Sam Dillemans zullen later worden bevestigd, en hangen af van de heropening van het Paleis.


 • Steun de culturele sector en geniet van uitzonderlijke voordelen

  Het voorjaar van 2020 luidde een moeilijke periode in voor heel wat sectoren, waaronder onze cultuursector. Het uitblijven van een beslissing van de overheid over de heropstart van de culturele activiteiten liet ook in onze communicatie rond de komende concerten bij BOZAR zijn sporen na. Zo belandde onze brochure voor het nieuwe muziekseizoen nog steeds niet in je brievenbus en kreeg je nog niet de kans je abonnement te kopen of te verlengen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Zomerstage voor kinderen

  Van 17 tot en met 21 augustus organiseren 5 culturele organisaties van de kunstberg een tweetalige zomerstage voor kinderen: Illustratie in al zijn vormen!. BELvue, BOZAR, Cinematek, het Coudenbergpaleis en Experience.Brussels slaan de handen in elkaar en laten jouw kinderen vijf dagen langen op zoek gaan naar de schatten van de kunstberg. Met illustratie als uitgangspunt leiden de 5 musea hen doorheen bekende of minder bekende architecturale pareltjes in het hart van de hoofdstad.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Frederik Vercruysse

  BOZAR CAFÉ VICTOR TERUG OPEN OP 25 JUNI

  Vanaf 25 juni heet ook BOZAR CAFE VICTOR jullie opnieuw een warm welkom. Kom gezellig binnen of neem plaats op ons terras om na te praten over een van onze tentoonstellingen of van een originele lunch te genieten.

  lees meer
  — gepubliceerd op