10

Lancering van een vinylplaat met unieke opnames van jazzicoon Thelonious Monk in het Paleis voor Schone Kunsten uit 1963. 

In 1963 toerde de Amerikaanse jazzpianist en componist Thelonious Monk door Europa, samen met Charlie Rouse op saxofoon, John Ore op contrabas en Frankie Dunlop op drums. Op 10 maart 1963 traden ze op in het Paleis voor Schone Kunsten en de BRT/RTB maakte een live-opname van dit concert, dat o.a. een solo-uitvoering van de klassieker 'Just a Gigolo' bevat.

Het label Tidal Waves Music brengt op 18 april, International Record Store Day, de eerste gelimiteerde editie van deze opnames wereldwijd uit op vinyl. BOZAR, VRT en het label Tidal Waves Music werkten nauw samen om dit stukje muziekgeschiedenis te bewaren voor de toekomst en de Thelonious Monk Estate gaf zijn toestemming. De cover is gebaseerd op de originele affiche die het concert aankondigde. Bij elke vinyl zit trouwens een reproductie van de originele poster. 


 • Projectoproep: Belgicart

  Heb jij nog nooit tentoongesteld in een museum of galerie, maar is dat iets waar je van droomt? Ben je tussen 12 en 100 jaar en wil je deel uitmaken van een groepsexpo? Ben jij iemand met een bijzonder talent voor beeldende kunst en vind je, om welke reden dan ook, moeilijk de weg naar de tekenacademie of naar het professionele circuit?

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Hommage aan Krzysztof Penderecki, 1933-2020

  Afgelopen zondag overleed de Poolse componist en dirigent Krzysztof Penderecki op 86-jarige leeftijd. Hij was een van de belangrijkste avant-gardestemmen van de 20ste-eeuw.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • COVID-19 - Wat met mijn bezoek aan BOZAR?

  Ten gevolge van de corona-pandemie, sluit BOZAR in samenspraak met haar partners al haar zalen voor het publiek tot minstens 19 april. Onze artistieke zelfstandigen (kunstenaars, gidsen, technici...) worden zwaar getroffen door deze gezondheidscrisis en nu willen we hen zeker bijstaan. 

  lees meer
  — gepubliceerd op