11

Lancering van een vinylplaat met unieke opnames van jazzicoon Thelonious Monk in het Paleis voor Schone Kunsten uit 1963. 

In 1963 toerde de Amerikaanse jazzpianist en componist Thelonious Monk door Europa, samen met Charlie Rouse op saxofoon, John Ore op contrabas en Frankie Dunlop op drums. Op 10 maart 1963 traden ze op in het Paleis voor Schone Kunsten en de BRT/RTB maakte een live-opname van dit concert, dat o.a. een solo-uitvoering van de klassieker 'Just a Gigolo' bevat.

Het label Tidal Waves Music brengt op 18 april, International Record Store Day, de eerste gelimiteerde editie van deze opnames wereldwijd uit op vinyl. BOZAR, VRT en het label Tidal Waves Music werkten nauw samen om dit stukje muziekgeschiedenis te bewaren voor de toekomst en de Thelonious Monk Estate gaf zijn toestemming. De cover is gebaseerd op de originele affiche die het concert aankondigde. Bij elke vinyl zit trouwens een reproductie van de originele poster. 


 • © Caroline Lessire

  Uitzonderlijke openingsuren voor slot Keith Haring

  De expo rond de kunst en het activisme van de Amerikaanse kunstenaar is stevig op weg om onze meest succesvolle tentoonstelling ooit te worden. Om er voor te zorgen dat je deze historische expo niet hoeft te missen, gelden er buitengewone openingsuren van 18 t.e.m. 21 juli.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Koop je museumPASSmusées via onze website!

  De razend populaire pas waarmee je een jaar lang meer dan 200 tentoonstellingen kan bezoeken, kan je nu ook op onze website bemachtigen. Koop je museumPASSmusées online en reserveer meteen ook je tijdslot voor een van onze expo’s. Bij je bezoek aan BOZAR pik je jouw museumpas en ticket(s) op bij BOZAR TICKETS.

  — gepubliceerd op
 • Keith Haring artwork © Keith Haring Foundation

  Stichting ENGIE schenkt 1000 expotickets aan zorgpersoneel

  De afgelopen maanden zette het zorgpersoneel dag op dag alles op alles om op te boksen tegen het coronavirus. De Stichting ENGIE wil de zorgverleners van het CHU Sint-Pieters- en Erasmusziekenhuis dan ook huldigen voor hun volharding en inzet.

  lees meer
  — gepubliceerd op