12

STUDIOTOPIA is een creatieve reis die moet voeren naar meer samenwerkingen tussen kunst en wetenschap, en die tegelijk onze creatieve en kritische blik scherpt en aandacht vraagt voor de milieu-uitdagingen waar onze hedendaagse samenleving voor staat.

Gespreid over bijna twee jaar zal STUDIOTOPIA dertien kunstenaars en dertien wetenschappers de unieke kans bieden om zeventien maanden lang samen te werken. Ons residentieprogramma heeft als doel wetenschappers aan te sporen om ideeën, kennis en methodologieën te delen met buitenlandse beeldende kunstenaars tijdens een bezoek aan hun ateliers. Resultaten, uitgewerkte concepten, onderzoeksmateriaal of kunstwerken die uit STUDIOTOPIA-residenties voorvloeien, zullen tentoongesteld worden bij de partnerinstellingen in heel Europa. Het residentieprogramma moet mogelijkheden scheppen voor kunstenaars en wetenschappers om hun expertise te delen met een breed internationaal publiek, curators, kunstkenners en onderzoekers.

More information about participating artists, residencies, pop-up labs… can be found on www.studiotopia.eu

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars, residenties, pop-up labs ... vind je op www.studiotopia.eu.

#studiotopia #kunstenwetenschap #duurzameontwikkeling

Het initiatief STUDIOTOPIA gaat uit van acht Europese cultuurinstellingen: het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) en GLUON in Brussel, Ars Electronica in Linz, het Cluj Cultural Centre in Cluj, het Laznia Center for Contemporary Art in Gdansk, het Onassis Cultural Centre in Athene, de Vrije Universiteit Amsterdam en Laboral in Gijón. 

STUDIOTOPIA wordt gecofinancierd door het Creative Europe-programma van de Europese Unie. 


 • © Caroline Lessire

  Uitzonderlijke openingsuren voor slot Keith Haring

  De expo rond de kunst en het activisme van de Amerikaanse kunstenaar is stevig op weg om onze meest succesvolle tentoonstelling ooit te worden. Om er voor te zorgen dat je deze historische expo niet hoeft te missen, gelden er buitengewone openingsuren van 18 t.e.m. 21 juli.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Koop je museumPASSmusées via onze website!

  De razend populaire pas waarmee je een jaar lang meer dan 200 tentoonstellingen kan bezoeken, kan je nu ook op onze website bemachtigen. Koop je museumPASSmusées online en reserveer meteen ook je tijdslot voor een van onze expo’s. Bij je bezoek aan BOZAR pik je jouw museumpas en ticket(s) op bij BOZAR TICKETS.

  — gepubliceerd op
 • Keith Haring artwork © Keith Haring Foundation

  Stichting ENGIE schenkt 1000 expotickets aan zorgpersoneel

  De afgelopen maanden zette het zorgpersoneel dag op dag alles op alles om op te boksen tegen het coronavirus. De Stichting ENGIE wil de zorgverleners van het CHU Sint-Pieters- en Erasmusziekenhuis dan ook huldigen voor hun volharding en inzet.

  lees meer
  — gepubliceerd op