27

STUDIOTOPIA is een creatieve reis die moet voeren naar meer samenwerkingen tussen kunst en wetenschap, en die tegelijk onze creatieve en kritische blik scherpt en aandacht vraagt voor de milieu-uitdagingen waar onze hedendaagse samenleving voor staat.

Gespreid over bijna twee jaar zal STUDIOTOPIA dertien kunstenaars en dertien wetenschappers de unieke kans bieden om zeventien maanden lang samen te werken. Ons residentieprogramma heeft als doel wetenschappers aan te sporen om ideeën, kennis en methodologieën te delen met buitenlandse beeldende kunstenaars tijdens een bezoek aan hun ateliers. Resultaten, uitgewerkte concepten, onderzoeksmateriaal of kunstwerken die uit STUDIOTOPIA-residenties voorvloeien, zullen tentoongesteld worden bij de partnerinstellingen in heel Europa. Het residentieprogramma moet mogelijkheden scheppen voor kunstenaars en wetenschappers om hun expertise te delen met een breed internationaal publiek, curators, kunstkenners en onderzoekers.

More information about participating artists, residencies, pop-up labs… can be found on www.studiotopia.eu

Meer informatie over de deelnemende kunstenaars, residenties, pop-up labs ... vind je op www.studiotopia.eu.

#studiotopia #kunstenwetenschap #duurzameontwikkeling

Het initiatief STUDIOTOPIA gaat uit van acht Europese cultuurinstellingen: het Paleis voor Schone Kunsten (BOZAR) en GLUON in Brussel, Ars Electronica in Linz, het Cluj Cultural Centre in Cluj, het Laznia Center for Contemporary Art in Gdansk, het Onassis Cultural Centre in Athene, de Vrije Universiteit Amsterdam en Laboral in Gijón. 

STUDIOTOPIA wordt gecofinancierd door het Creative Europe-programma van de Europese Unie. 


 • Het monumentale orgel van de Grote Zaal Henry Le Bœuf © Dirty Monitor

  Brand in het Paleis voor Schone Kunsten

  We willen iedereen bedanken voor de overweldigende, emotionele berichten die we na de gruwelijke gebeurtenissen van gisteren hebben ontvangen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoezeer we jullie steun tijdens deze traumatische dagen waarderen, hoe het ons hoop geeft voor de toekomst, en hoe het onze vastberadenheid opbouwt om dit te overwinnen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Design by Decay, Decay by Design / Andrea Ling (CA) Credit: tom mesic

  Neem deel aan de STARTS Prize 2021

  De prestigieuze STARTS Prize lanceerde recent een nieuwe oproep in het kader van de wedstrijd van 2021. Inzendingen moeten voor 3 maart 2021 worden ingediend. BOZAR wijdt dit najaar een tentoonstelling aan de winnaars.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Geniet nog langer van je MuseumPassMusées abonnement!

  Alle abonnementen van de MuseumPassMusées werden vanaf 1 november op pauze gezet. Daardoor verlies je dus geen dag van je abonnement, dat terug geactiveerd wordt van zodra je de museumpas weer gebruikt.

  lees meer
  — gepubliceerd op