12

NIEUWE DEADLINE: 17 JUNI 

Net zoals het jaarlijkse Afropolitan festival in BOZAR wil het project Afropolitan Forum fungeren als platform voor artistieke en culturele expressie van, onderzoek naar en overleg over het gedachtegoed van Afropeanen in België en Europa. Op termijn kan Afropolitan Forum bijdragen tot de totstandbrenging van nieuwe, meer inclusieve en duurzame relaties tussen zijn partners en de Belgische culturele instellingen. 

Het project, dat voortvloeit uit een samenwerking tussen het AfricaMuseum en het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, en gefinancierd wordt door de Belgische ontwikkelingssamenwerking, loopt over een periode van 5 jaar (2019-2023). 
 

WELKE DOELSTELLINGEN?

Door middel van inclusieve cocreatie samen een betere omgeving scheppen voor samenwerking met de culturele instellingen; de zichtbaarheid van culturele verenigingen en actoren van Afrikaanse origine in de hand werken; het van elkaar leren en kennisdeling stimuleren; de culturele programmatie opentrekken; een eigentijds, innovatief en creatief beeld van het Afrikaanse continent uitdragen; bijdragen tot een wijziging van clichématige waarden, houdingen, gedragingen en; strijden tegen racisme en discriminatie.


VOOR WIE?

Artiesten, culturele ondernemers, militanten, animatoren en onderwijzers, hoogleraren en docenten, netwerken van verenigingen en mensen uit de Afropese socioculturele sector in België.


WAT VOOR SOORT SOORTEN PROJECTEN?

De oproep kijkt vooral naar voorstellen die zich richten op culturele kruisbestuiving als aanvulling op een of meerdere doelstellingen van het programma BOZAR AFROPOLITAN FORUM, in een van de volgende domeinen: muziek; theater en dans; literatuur; debatten over kunst en samenleving; kunst en onderzoek; workshops en participatieve en/of educatieve activiteiten.

Tevens zullen voorstellen in overweging worden genomen die verband houden met de thematiek van het seizoen 20/21 (Art & Wellbeing), de tentoonstellingsprogramma’s, het Afropolitan festival 2021 (thematiek: Women Power) of met andere programma’s.

De projecten moeten in de loop van het seizoen 2020-2021 (september 2020 tot juni 2021) plaatsvinden, gesteld dat de toestand als gevolg van Covid-19 toelaat dat culturele ruimtes weer mogen openen.


DEADLINE

17 juni 2020
Stuur je deelnamebestand per e-mail naar Elena Akilo
 


 • © Caroline Lessire

  Uitzonderlijke openingsuren voor slot Keith Haring

  De expo rond de kunst en het activisme van de Amerikaanse kunstenaar is stevig op weg om onze meest succesvolle tentoonstelling ooit te worden. Om er voor te zorgen dat je deze historische expo niet hoeft te missen, gelden er buitengewone openingsuren van 18 t.e.m. 21 juli.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Koop je museumPASSmusées via onze website!

  De razend populaire pas waarmee je een jaar lang meer dan 200 tentoonstellingen kan bezoeken, kan je nu ook op onze website bemachtigen. Koop je museumPASSmusées online en reserveer meteen ook je tijdslot voor een van onze expo’s. Bij je bezoek aan BOZAR pik je jouw museumpas en ticket(s) op bij BOZAR TICKETS.

  — gepubliceerd op
 • Keith Haring artwork © Keith Haring Foundation

  Stichting ENGIE schenkt 1000 expotickets aan zorgpersoneel

  De afgelopen maanden zette het zorgpersoneel dag op dag alles op alles om op te boksen tegen het coronavirus. De Stichting ENGIE wil de zorgverleners van het CHU Sint-Pieters- en Erasmusziekenhuis dan ook huldigen voor hun volharding en inzet.

  lees meer
  — gepubliceerd op