25

Kunstenaars, scholen, organisaties en jongerenverenigingen ... Deze oproep is voor jullie! Zin om een artistiek project op touw te zetten rond actuele maatschappelijke uitdagingen? Dan kan het project Next Generation, Please! jouw initiatief buitengewone zichtbaarheid schenken binnen een gerenommeerde cultuurinstelling én tot €5500 euro steun opleveren. Waag dus zeker je kans en stel je voor 8 september 2020 kandidaat!

Voor welke uitdagingen staat onze samenleving? Welke toekomst willen we? Hoe vinden we duurzame oplossingen voor de problemen die ons vandaag bezighouden?

Met Next Generation, Please! wil BOZAR een stem geven aan jongeren die zich als bewuste, creatieve en mondige burgers profileren in een samenleving waarin hun meningen en ideeën het waard zijn om gehoord te worden.

Next Generation, Please! is een open platform dat deelnemers met verschillende achtergronden rond eenzelfde project samenbrengt: kunstenaars, jongeren van 16 tot 26, experten, denkers enz. Ze komen in de loop van het schooljaar verschillende keren bijeen, werken samen en delen hun ideeën, wensen en kennis inzake maatschappelijke kwesties. In de loop van dat proces bouwen ze samen een artistiek project uit dat uiteenlopende artistieke expressievormen kan aannemen, van installaties of performances tot sculpturen, foto's, video's, schilderijen, tekeningen of audiovisuele creaties.

Het resultaat van dit hele proces moet in het voorjaar van 2021 uitmonden in een gezamenlijke tentoonstelling in de tentoonstellingsruimten van BOZAR.

Deadline: 8 september 2020.
 

Meer weten over het project?
Ontdek onze publicaties en laat je inspireren door eerdere projecten.


 • Tijdelijk geen ticketverkoop op 25.11 vanaf 22u

  Door werkzaamheden aan onze servers is er vanavond vanaf 22u tijdelijk geen ticketverkoop mogelijk op onze website. Dit kan enkele uren duren. We danken jullie voor jullie geduld en begrip.

  — gepubliceerd op
 • Els Dietvorst, laureaat van de BelgianArtPrize 2021

  Els Dietvorst is een geëngageerde artiest en houdt zich vooral bezig met maatschappelijke vraagstukken, die ze aan de orde stelt door de verbanden tussen mensen, situaties en omgevingen bloot te leggen. Het is in deze termen dat de Jury de winnaar presenteerde, aan het einde van een proces dat oorspronkelijk 238 kunstenaars samenbracht. De BelgianArtPrize, georganiseerd sinds 1950, onderstreept de artistieke relevantie, de vernieuwende visie, de gediversifieerde artistieke praktijk en de uitgesproken beeldtaal van de kunstenaar die wordt bekroond. Het werk van Els Dietvorst, dat sculpturen en installaties, tekeningen, geschriften en visuele installaties omvat, is daar een perfect staaltje van. Om samenhang te vinden in de ontwikkeling van haar project, staat ze los van institutionele en commerciële artistieke circuits. Els Dietvorst analyseert de ‘condition humaine’ en behandelt via haar creaties thema's als leven en dood, angst, vervreemding en verlangen, en de "vreemdeling". De winnaar van de BelgianArtPrize wordt uitgenodigd om een kunstproject te creëren dat nieuw werk presenteert op een tentoonstelling die in het najaar van 2021 in het Paleis voor Schone Kunsten wordt gehouden.

  — gepubliceerd op
 • Alle evenementen geannuleerd t.e.m. 31.12

  Naar aanleiding van de maatregelen die de autoriteiten hebben genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, moeten we helaas aankondigen dat het Paleis voor Schone Kunsten zijn deuren sluit tot en met 31 december. Alle evenementen en tentoonstellingen binnen deze periode worden geannuleerd. 

  lees meer
  — gepubliceerd op