26

Kunstenaars, scholen, organisaties en jongerenverenigingen ... Deze oproep is voor jullie! Zin om een artistiek project op touw te zetten rond actuele maatschappelijke uitdagingen? Dan kan het project Next Generation, Please! jouw initiatief buitengewone zichtbaarheid schenken binnen een gerenommeerde cultuurinstelling én tot €5500 euro steun opleveren. Waag dus zeker je kans en stel je voor 8 september 2020 kandidaat!

Voor welke uitdagingen staat onze samenleving? Welke toekomst willen we? Hoe vinden we duurzame oplossingen voor de problemen die ons vandaag bezighouden?

Met Next Generation, Please! wil BOZAR een stem geven aan jongeren die zich als bewuste, creatieve en mondige burgers profileren in een samenleving waarin hun meningen en ideeën het waard zijn om gehoord te worden.

Next Generation, Please! is een open platform dat deelnemers met verschillende achtergronden rond eenzelfde project samenbrengt: kunstenaars, jongeren van 16 tot 26, experten, denkers enz. Ze komen in de loop van het schooljaar verschillende keren bijeen, werken samen en delen hun ideeën, wensen en kennis inzake maatschappelijke kwesties. In de loop van dat proces bouwen ze samen een artistiek project uit dat uiteenlopende artistieke expressievormen kan aannemen, van installaties of performances tot sculpturen, foto's, video's, schilderijen, tekeningen of audiovisuele creaties.

Het resultaat van dit hele proces moet in het voorjaar van 2021 uitmonden in een gezamenlijke tentoonstelling in de tentoonstellingsruimten van BOZAR.

Deadline: 8 september 2020.
 

Meer weten over het project?
Ontdek onze publicaties en laat je inspireren door eerdere projecten.


 • © Caroline Lessire

  Proximus verlengt partnerschap met BOZAR

  Proximus verlengt het partnership met BOZAR voor nog eens drie jaar. Door deze cruciale ondersteuning in een moeilijke periode voor BOZAR onderstreept Proximus het maatschappelijke belang van cultuur om mensen samen te brengen en welzijn en sociale inclusie te bevorderen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Still Standing for Culture

  Omdat cultuur wel ‘essentieel’ is. Omdat cultuur noodzakelijk is voor de ontplooiing van het individu en de samenleving. Omdat cultuur mensen samenbrengt op een moment dat we meer dan ooit verdeeld lijken. Omdat cultuur broodnodige sociale relaties smeedt. Omdat cultuur een sector is die tienduizenden mensen tewerkstelt. Omdat cultuur meer is dan enkel musea. Omdat we elkaar nodig hebben.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Hommage aan Chick Corea

  De Amerikaanse jazzpianist en componist Chick Corea is op 79-jarige leeftijd overleden aan een zeldzame variant van kanker. De jazzwereld verliest hiermee een van zijn grootste iconen.

  lees meer
  — gepubliceerd op