10

Kunstenaars, scholen, organisaties en jongerenverenigingen ... Deze oproep is voor jullie! Zin om een artistiek project op touw te zetten rond actuele maatschappelijke uitdagingen? Dan kan het project Next Generation, Please! jouw initiatief buitengewone zichtbaarheid schenken binnen een gerenommeerde cultuurinstelling én tot €5500 euro steun opleveren. Waag dus zeker je kans en stel je voor 8 september 2020 kandidaat!

Voor welke uitdagingen staat onze samenleving? Welke toekomst willen we? Hoe vinden we duurzame oplossingen voor de problemen die ons vandaag bezighouden?

Met Next Generation, Please! wil BOZAR een stem geven aan jongeren die zich als bewuste, creatieve en mondige burgers profileren in een samenleving waarin hun meningen en ideeën het waard zijn om gehoord te worden.

Next Generation, Please! is een open platform dat deelnemers met verschillende achtergronden rond eenzelfde project samenbrengt: kunstenaars, jongeren van 16 tot 26, experten, denkers enz. Ze komen in de loop van het schooljaar verschillende keren bijeen, werken samen en delen hun ideeën, wensen en kennis inzake maatschappelijke kwesties. In de loop van dat proces bouwen ze samen een artistiek project uit dat uiteenlopende artistieke expressievormen kan aannemen, van installaties of performances tot sculpturen, foto's, video's, schilderijen, tekeningen of audiovisuele creaties.

Het resultaat van dit hele proces moet in het voorjaar van 2021 uitmonden in een gezamenlijke tentoonstelling in de tentoonstellingsruimten van BOZAR.

Deadline: 8 september 2020.
 

Meer weten over het project?
Ontdek onze publicaties en laat je inspireren door eerdere projecten.


 • © Caroline Lessire

  Uitzonderlijke openingsuren voor slot Keith Haring

  De expo rond de kunst en het activisme van de Amerikaanse kunstenaar is stevig op weg om onze meest succesvolle tentoonstelling ooit te worden. Om er voor te zorgen dat je deze historische expo niet hoeft te missen, gelden er buitengewone openingsuren van 18 t.e.m. 21 juli.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Koop je museumPASSmusées via onze website!

  De razend populaire pas waarmee je een jaar lang meer dan 200 tentoonstellingen kan bezoeken, kan je nu ook op onze website bemachtigen. Koop je museumPASSmusées online en reserveer meteen ook je tijdslot voor een van onze expo’s. Bij je bezoek aan BOZAR pik je jouw museumpas en ticket(s) op bij BOZAR TICKETS.

  — gepubliceerd op
 • Keith Haring artwork © Keith Haring Foundation

  Stichting ENGIE schenkt 1000 expotickets aan zorgpersoneel

  De afgelopen maanden zette het zorgpersoneel dag op dag alles op alles om op te boksen tegen het coronavirus. De Stichting ENGIE wil de zorgverleners van het CHU Sint-Pieters- en Erasmusziekenhuis dan ook huldigen voor hun volharding en inzet.

  lees meer
  — gepubliceerd op