11

Het staat al lang vast dat kunst bijdraagt tot ons welzijn, maar hoe zit dat in tijden van afzondering? Vul enkele vragen in en draag zo je steentje bij aan het Europese onderzoek naar de impact van kunst op de gezondheid tijdens de lockdown.

Hoe draagt kunst bij tot ons welzijn? De afgelopen jaren bogen verscheidene onderzoeken zich over die vraag en brachten ze een heilzame invloed van kunst aan het licht. De huidige omstandigheden hebben de kennis over onze manier van leven echter sterk veranderd, en deze nieuwe realiteit heeft een rechtstreekse impact op onze gezondheid en ons welzijn. In het kader van het Europese project Art & Well-being sloeg BOZAR de handen in elkaar met het Cluj Cultural Centre in Roemenië, de UGM in Slovenië en de Fondazione Bruno Kessler in Italië. Samen onderzoeken ze de band tussen het individu en de kunsten, tegen de specifieke achtergrond van de Covid-19-pandemie.

Het onderzoek moet antwoorden aanreiken op nieuwe vragen, zoals: "Wie ging een interactie aan met de kunsten tijdens deze pandemie?", "Hoe voelen we ons in deze periode?", "Hoe passen of pasten we ons aan deze pandemie aan?", en "Zijn we ons ervan bewust dat kunst ons welzijn bevordert?".

We willen je vragen om een tiental minuutjes stil te staan bij jouw ervaringen van de voorbije maanden in lockdown en om die te delen door de enquête in te vullen. Het spreekt voor zich dat de informatie die je ons verstrekt strikt vertrouwelijk blijft en alleen zal worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden. Je kunt de enquête invullen tot 25 juni 2020. Nodig gerust je vrienden, ouders en kennissen uit om de enquête ook in te vullen.

 


 • © Caroline Lessire

  Uitzonderlijke openingsuren voor slot Keith Haring

  De expo rond de kunst en het activisme van de Amerikaanse kunstenaar is stevig op weg om onze meest succesvolle tentoonstelling ooit te worden. Om er voor te zorgen dat je deze historische expo niet hoeft te missen, gelden er buitengewone openingsuren van 18 t.e.m. 21 juli.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Koop je museumPASSmusées via onze website!

  De razend populaire pas waarmee je een jaar lang meer dan 200 tentoonstellingen kan bezoeken, kan je nu ook op onze website bemachtigen. Koop je museumPASSmusées online en reserveer meteen ook je tijdslot voor een van onze expo’s. Bij je bezoek aan BOZAR pik je jouw museumpas en ticket(s) op bij BOZAR TICKETS.

  — gepubliceerd op
 • Keith Haring artwork © Keith Haring Foundation

  Stichting ENGIE schenkt 1000 expotickets aan zorgpersoneel

  De afgelopen maanden zette het zorgpersoneel dag op dag alles op alles om op te boksen tegen het coronavirus. De Stichting ENGIE wil de zorgverleners van het CHU Sint-Pieters- en Erasmusziekenhuis dan ook huldigen voor hun volharding en inzet.

  lees meer
  — gepubliceerd op