06

Het voorjaar van 2020 luidde een moeilijke periode in voor heel wat sectoren, waaronder onze cultuursector. Het uitblijven van een beslissing van de overheid over de heropstart van de culturele activiteiten liet ook in onze communicatie rond de komende concerten bij BOZAR zijn sporen na. Zo belandde onze brochure voor het nieuwe muziekseizoen nog steeds niet in je brievenbus en kreeg je nog niet de kans je abonnement te kopen of te verlengen.

Hoewel we nog steeds geen zekerheid hebben over de datum waarop onze concerten kunnen hervatten, kunnen we wel al een tipje van de sluier lichten over het overkoepelende thema dat in het nieuwe seizoen wordt uitgediept: ‘kunst en welzijn’. Ervaren we de zalvende kracht van muziek en kunst immers niet des te sterker in moeilijke tijden? Prikkelen ze op zo'n momenten niet onze openheid voor nieuwe mogelijkheden? 

In 2020-2021 gaat BOZAR de uitdaging aan zijn voorzieningen af te stemmen op deze nieuwe realiteit, zodat je opnieuw met volle teugen kunt genieten van onze concerten, de onevenaarbare klank van een liveorkest, de fysieke aanwezigheid van de artiesten en de unieke momenten met het aanwezige publiek. We stellen alles in het werk om je een kwaliteitsvol muziekseizoen aan te bieden en je bezoek aan het Paleis voor Schone Kunsten zo veilig mogelijk te laten verlopen.

BOZAR en zijn partners kunnen jouw steun evenwel meer dan ooit gebruiken. De onderbreking van onze activiteiten is een zware klap voor onze werking en heeft ingrijpende gevolgen voor heel wat artiesten en zelfstandige professionals. Blijf de cultuur, de artiesten, de medewerkers en de zelfstandigen – die zich volop blijven inzetten voor de muziek en de kunst – dus zeker steunen. 
BOZAR en zijn partners bundelen hun krachten om je in ruil voor een bijdrage een reeks voordelen te bieden voor het seizoen 2020-2021. 

Steun ons en ontvang 30% extra krediet bij je aankoop + een limited edition BOZAR-masker.

FORMULES EN VOORDELEN*

A. Formule voor -30-jarigen t.w.v. € 50:
• 30% extra krediet: ontvang €15 extra voor een aankoop ter waarde van €50
• een 'limited edition' BOZAR-mondmasker

B. Formule t.w.v. € 100:
• 30% extra krediet: ontvang €30 extra voor een aankoop ter waarde van €100
• een 'limited edition' BOZAR-mondmasker

 

Aanbod geldig tot 21.07.2020 voor aankopen tot 31.08.2021 
Mondmaskers zijn beschikbaar in de bookshop 

Deze aanbieding kan niet worden gecombineerd met een BOZAR GIFT kaart of een voucher.


 • Zomerstage voor kinderen

  Van 17 tot en met 21 augustus organiseren 5 culturele organisaties van de kunstberg een tweetalige zomerstage voor kinderen: Illustratie in al zijn vormen!. BELvue, BOZAR, Cinematek, het Coudenbergpaleis en Experience.Brussels slaan de handen in elkaar en laten jouw kinderen vijf dagen langen op zoek gaan naar de schatten van de kunstberg. Met illustratie als uitgangspunt leiden de 5 musea hen doorheen bekende of minder bekende architecturale pareltjes in het hart van de hoofdstad.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Frederik Vercruysse

  BOZAR CAFÉ VICTOR TERUG OPEN OP 25 JUNI

  Vanaf 25 juni heet ook BOZAR CAFE VICTOR jullie opnieuw een warm welkom. Kom gezellig binnen of neem plaats op ons terras om na te praten over een van onze tentoonstellingen of van een originele lunch te genieten.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Design by Decay, Decay by Design / Andrea Ling (CA) © Andrea Schmaling

  STARTS Prize 2020

  STARTS staat voor Science, Technology en ARTS. Het initiatief van de Europese Commissie wil de samenwerking tussen wetenschap, technologie en kunst aanwakkeren. Het project wordt onder aandacht van het grote publiek gebracht in de vorm van de jaarlijks toegekende STARTS Prize. Dit jaar gaat de "STARTS PRIZE '20 - Grand Prize Artistic Exploration" naar de Canadese architect en installatiekunstenaar Andrea Ling. En de Russische kunstenaar Olga Kisseleva sleept de "STARTS Prize '20 Grand Prize - Innovative Collaboration" in de wacht. Beide kunstenaars kunnen zich verheugen op een STARTS-trofee en 20.000 euro. In het najaar brengt BOZAR LAB de winnaars en andere werken uit het STARTS-netwerk samen in de tentoonstelling STARTS Prize '20: Kunst en Wetenschap. Speculeren over de toekomst.

  — gepubliceerd op