20

Keith Harings leuze “Art is for everybody” werd de voorbije maanden massaal gelezen, gefotografeerd en gedeeld. Al in de jaren 80 was Haring’s idealisme dat kunst zoveel mogelijk mensen moest bereiken, zijn drijfveer om aan het tekenen en aan het schilderen te slaan. En nu breekt zijn retrospectieve ruimschoots het record van meest bezochte expo bij BOZAR ooit! Meer dan 180 000 mensen kwamen kijken naar de tentoonstelling die van start ging op 6 december. Daarmee vervolledigt hij de top 3 van Michaël Borremans (144.000 bezoekers) en Frida Kahlo (118.000 bezoekers).

Zelfs in tijden van corona waar een beperkt aantal bezoekers werd toegelaten in onze zalen, stelden de bezoekerscijfers allesbehalve teleur. En ook Harings maatschappelijke boodschap, een van hoop en solidariteit, krijgt nu meer weerklank dan ooit tevoren. Heel wat jonge mensen leerden voor het eerst het werk van de Amerikaanse kunstenaar en activist uit de eighties kennen. Het was dus meer dan hoog tijd voor een (her)ontdekking.

Meer dan 180 000 keer bedankt!


 • © Poppr

  Oproep tot het indienen van kandidaturen voor de functie van directeur-generaal / directrice-generaal van BOZAR (V/M/X)

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Een vakantie vol kunst

  Cultuur is vitaal voor ons welzijn, dat heeft deze periode meer dan ooit duidelijk gemaakt. De schoolvakantie is een uitgelezen moment om je lente te vullen met een dosis kunst dankzij onze tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Yannick Sas

  Koninklijk bezoek voor Roger Raveel

  BOZAR viert het 100ste geboortejaar van de Belgische schilder Roger Raveel met een prestigieuze, grootschalige retrospectieve van zijn werk. De allereerste bezoeker was onze koninklijke buurman Koning Filip.

  lees meer
  — gepubliceerd op