24

Visit.brussels reikt het Brussels Health Safety Label uit aan BOZAR in het licht van de vele maatregelen die zijn ingevoerd om te waken over de veiligheid en het comfort van de bezoekers.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en visit.brussels lanceren een gezondheidslabel. Dat moet de toeristische sector helpen bij de heropstart van zijn activiteiten. Het label werd samen met de internationale certificeringsinstantie SOCOTEC in het leven geroepen. Bedoeling is bezoekers uit binnen- en buitenland met een gerust hart te laten gebruikmaken van de toeristische infrastructuur in Brussel.

Met het oog op de heropening van zijn zalen heeft BOZAR als grote Brusselse cultuurinstelling alle gezondheidsmaatregelen ingevoerd die sinds de lockdown worden opgelegd. Dankzij die maatregelen kan BOZAR sinds 19 mei 2020 zijn publiek opnieuw in zijn tentoonstellingsruimten verwelkomen.

De voornaamste maatregelen zijn: het aanbieden van hydroalcoholische gel aan bezoekers en medewerkers, de verplichting een mondmasker te dragen, de regelmatige ontsmetting van sanitaire voorzieningen en risicopunten zoals deurklinken, de onlinereservatie van tickets, het plexiglas aan de ticketafhaalbalie, het beperkte aantal toegelaten bezoekers, de invoering van tijdsvensters voor tentoonstellingsbezoeken, een duidelijke bewegwijzering in het hele gebouw om de 'social distancing'-regels te respecteren, een uitgestippeld parcours en het regelmatig bijwerken van onze website met alle richtlijnen.

Onze aandacht gaat in eerste instantie uit naar de veiligheid van de bezoekers, om hen ook in moeilijke tijden toegang te kunnen bieden tot cultuur. Dankzij het Brussels Health Safety Label kunnen we het publiek aanmoedigen om plaatsen in het teken van cultuur te bezoeken. De COVID-19-crisis treft de cultuursector immers bijzonder hard, terwijl artistieke en culturele expressie cruciaal blijven voor het welzijn en mentale evenwicht van de mens.


 • Inzameling blaasinstrumenten

    Op 26 september, 1 en 10 oktober 2020 organiseert Music Fund, een Belgische organisatie die muziekscholen en sociaal-artistieke projecten ondersteunt, samen met BOZAR een grote inzamelactie. We zijn op zoek naar blaasinstrumenten die zullen verdeeld worden onder fanfares en muziekscholen met wie Music Fund samenwerkt in de Democratische Republiek Congo en in Haïti.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Philippe Degobert

  Raadpleeg onze bezoekersgidsen voortaan in onze app

  De najaarstentoonstellingen openen binnenkort hun deuren. De bijhorende bezoekersgidsen zullen digitaal beschikbaar zijn.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open Call artistieke residentie

  Woorden zijn belangrijk. Woorden reflecteren hoe onze wereld in elkaar zit, maar kunnen die wereld ook sturen. Taal kan uitnodigen maar ook uitsluiten. BOZAR werkt mee aan Smashing Wor(l)ds: Cultural Practices for re/Imagining & un/Learning Vocabularies, een ambitieus Europees project dat woordenschat, taal en narratieven van verzet en bevrijding wil onderzoeken, om nieuwe vormen van expressie uit te bouwen.

  lees meer
  — gepubliceerd op