24

BOZAR kleurt vanavond rood. Hiermee sluit het Paleis zich aan bij de actie Red Alert. Van 21 tot 23u 55 vragen we hiermee symbolisch aandacht voor de cultuursector die bijzonder hard wordt getroffen door de coronacrisis. Duizenden artiesten, freelancers, technici … zijn zonder werk gevallen en hebben maar weinig perspectief. Er speelt zich een ramp af in de live evenementensector, waar we het einde niet van willen meemaken. Wij kunnen in veilige omstandigheden samen aan cultuur doen. Laat ons dat dan ook doen.

Er is geen tijd te verliezen.

#redalertbelgium


 • Inzameling blaasinstrumenten

    Op 26 september, 1 en 10 oktober 2020 organiseert Music Fund, een Belgische organisatie die muziekscholen en sociaal-artistieke projecten ondersteunt, samen met BOZAR een grote inzamelactie. We zijn op zoek naar blaasinstrumenten die zullen verdeeld worden onder fanfares en muziekscholen met wie Music Fund samenwerkt in de Democratische Republiek Congo en in Haïti.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Philippe Degobert

  Raadpleeg onze bezoekersgidsen voortaan in onze app

  De najaarstentoonstellingen openen binnenkort hun deuren. De bijhorende bezoekersgidsen zullen digitaal beschikbaar zijn.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open Call artistieke residentie

  Woorden zijn belangrijk. Woorden reflecteren hoe onze wereld in elkaar zit, maar kunnen die wereld ook sturen. Taal kan uitnodigen maar ook uitsluiten. BOZAR werkt mee aan Smashing Wor(l)ds: Cultural Practices for re/Imagining & un/Learning Vocabularies, een ambitieus Europees project dat woordenschat, taal en narratieven van verzet en bevrijding wil onderzoeken, om nieuwe vormen van expressie uit te bouwen.

  lees meer
  — gepubliceerd op