24

BOZAR LAB zal deelnemen aan het komende Californische festival The Grid: Exposure - Art + Tech + Policy Days, een jaarlijks festival dat politici, technologiespecialisten en kunstenaars uit Europa en de Silicon Valley samenbrengt, beheerd door Open Austria in San Francisco.

De eerste editie van het Ars Electronica Festival for Art, Technology and Society vond plaats in 1979. Intussen is het festival uitgegroeid tot een belangrijk internationaal event dat mensen aanzet om na te denken over de impact van de digitale revolutie op de samenleving en over de relatie tussen kunst en nieuwe technologieën. Dit jaar loopt het prestigieuze festival van 9 tot 13 september en BOZAR LAB draagt zijn steentje bij door online activiteiten aan te bieden (klik hier voor meer informatie). Onze workshop ‘Taming Tech: The Policy of Being Human’ onderzoekt de raakvlakken tussen art & science en dat past perfect in het programma dat op 10 september vanaf 17 u in San Francisco wordt aangeboden. De interactieve workshop zal politici, technologiespecialisten en kunstenaars uit Europa en Silicon Valley samenbrengen. Uitgaand van de kracht van kunst om technologieën te ontwikkelen waar iedereen baat bij heeft, zullen de deelnemers aangespoord worden om een kritische blik te werpen op het ethische aspect van de nieuwe informatie- en communicatietechnologieën en uitleggen hoe een technologie ten dienste van menselijke behoeften en sociale emancipatie er volgens hen moet uitzien. Een workshop die volledig aansluit bij de missie van BOZAR LAB, dat al jarenlang nadenkt over een toekomst waarin technologie de mens centraal stelt.

‘Taming Tech: The Policy of Being Human’ maakt deel uit van het programma The Grid: Exposure – Art + Tech + Policy Days, dat van 10 tot 13 september 2020 doorgaat in San Francisco, een partnership met Open Austria, The Grid (Art powers Technology), S+T+ARTS, Ars Electronica, European Union Delegation to the USA en het Center for Humane Technology.

Meer info:

https://www.getonthegrid.org/exposure

https://ars.electronica.art/keplersgardens/en/the-grid/

 


 • Inzameling blaasinstrumenten

    Op 26 september, 1 en 10 oktober 2020 organiseert Music Fund, een Belgische organisatie die muziekscholen en sociaal-artistieke projecten ondersteunt, samen met BOZAR een grote inzamelactie. We zijn op zoek naar blaasinstrumenten die zullen verdeeld worden onder fanfares en muziekscholen met wie Music Fund samenwerkt in de Democratische Republiek Congo en in Haïti.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Philippe Degobert

  Raadpleeg onze bezoekersgidsen voortaan in onze app

  De najaarstentoonstellingen openen binnenkort hun deuren. De bijhorende bezoekersgidsen zullen digitaal beschikbaar zijn.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open Call artistieke residentie

  Woorden zijn belangrijk. Woorden reflecteren hoe onze wereld in elkaar zit, maar kunnen die wereld ook sturen. Taal kan uitnodigen maar ook uitsluiten. BOZAR werkt mee aan Smashing Wor(l)ds: Cultural Practices for re/Imagining & un/Learning Vocabularies, een ambitieus Europees project dat woordenschat, taal en narratieven van verzet en bevrijding wil onderzoeken, om nieuwe vormen van expressie uit te bouwen.

  lees meer
  — gepubliceerd op