24

Met diepe droefenis hebben we het overlijden vernomen van de Belgische dirigent Patrick Davin. Deze leerling van René Defossez, Pierre Boulez et Peter Eötvös was geregeld te gast bij BOZAR, waar hij verschillende concerten gaf in de Grote Zaal Henry Le Boeuf.

Patrick Davin leidde bij ons verschillende keren het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, waarmee hij nauw samenwerkte sinds 1991. Hij dirigeerde ook het Belgian National Orchestra tijdens verschillende concerten, waaronder het traditionele kerstconcert in 2010. In 2013 leidde hij het OPRL in de traditionele laureaatconcerten van de Koningin Elisabethwedstrijd. Datzelfde jaar was hij ook artistieke curator van het Ars Musica festival, een editie die de 100ste verjaardag van Le Sacre du printemps van Stravinsky vierde. Davin was een geëngageerd muzikant, die zijn talent ter beschikking stelde van de vereniging SOS Villages d’Enfants Belgique voor het liefdadigheidsconcert Singers On Stage in 2019.

Het is tijdens het uitvoeren van zijn artistieke passie, tijdens de repetities van de opera Is This The End? van Jean-Luc Fafchamps bij De Munt, dat de dirigent overleed, woensdag 9 september 2020. Patrick Davin werd 58 jaar. Onze diepste steunbetuigingen gaan uit naar zijn familie en vrienden.


 • Inzameling blaasinstrumenten

    Op 26 september, 1 en 10 oktober 2020 organiseert Music Fund, een Belgische organisatie die muziekscholen en sociaal-artistieke projecten ondersteunt, samen met BOZAR een grote inzamelactie. We zijn op zoek naar blaasinstrumenten die zullen verdeeld worden onder fanfares en muziekscholen met wie Music Fund samenwerkt in de Democratische Republiek Congo en in Haïti.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Philippe Degobert

  Raadpleeg onze bezoekersgidsen voortaan in onze app

  De najaarstentoonstellingen openen binnenkort hun deuren. De bijhorende bezoekersgidsen zullen digitaal beschikbaar zijn.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open Call artistieke residentie

  Woorden zijn belangrijk. Woorden reflecteren hoe onze wereld in elkaar zit, maar kunnen die wereld ook sturen. Taal kan uitnodigen maar ook uitsluiten. BOZAR werkt mee aan Smashing Wor(l)ds: Cultural Practices for re/Imagining & un/Learning Vocabularies, een ambitieus Europees project dat woordenschat, taal en narratieven van verzet en bevrijding wil onderzoeken, om nieuwe vormen van expressie uit te bouwen.

  lees meer
  — gepubliceerd op