30

Woorden zijn belangrijk. Woorden reflecteren hoe onze wereld in elkaar zit, maar kunnen die wereld ook sturen. Taal kan uitnodigen maar ook uitsluiten. BOZAR werkt mee aan Smashing Wor(l)ds: Cultural Practices for re/Imagining & un/Learning Vocabularies, een ambitieus Europees project dat woordenschat, taal en narratieven van verzet en bevrijding wil onderzoeken, om nieuwe vormen van expressie uit te bouwen.

Het project neemt de taal van Europese culturele instellingen onder de loep, om te werken aan een inclusieve communicatie, waarin plaats is voor verschillende levensopvattingen, verhalen en stemmen, en die culturele en sociale uitsluiting tegengaat.

In het kader van dit project organiseert een van onze partners, het Ujazdowski Castle Centre for Contemporary Art, twee residenties van één maand (in Warschau of online) voor kunstenaars, onderzoekers, curatoren, pedagogen en activisten van over de hele wereld. Met een focus op de verbale en visuele vocabulaires van culturele instellingen, zijn deze residenties gewijd aan onderzoek, praktijk en acties rond het ontwapenen van aggressieve mentale, taalkundige en communicatieve structuren in de kunstwereld, of in de creatie van alternatieven.

De deadline voor kandidaturen is 28 september 2020. Alle informatie over de residentie en hoe je je kandidatuur kan indienen vind je hier.

Dit project wordt gesteund door het Creative Europe Programma van de Europese Unie.


 • Alle evenementen geannuleerd t.e.m. 19.11

  Omwille van de veiligheidsmaatregelen die de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest opgelegd heeft rond het coronavirus (Covid-19), kunnen alle evenementen van 26 oktober tot en met 19 november bij BOZAR helaas niet doorgaan.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Casse-croûte is terug!

  Ondanks de sluiting van de restaurantzaal, kan je dankzij onze ‘Casse-Croûte’-formule blijven genieten van de creaties van onze chef. Plaats je bestelling, haal je door onze chef bereide gerecht af en … aan tafel! Raadpleeg hier de menukaart. Een bestelling plaatsen kan per e-mail naar karen.torosyan@bozarrestaurant.be of telefonisch op de nummers 02/274 15 64 of 0496 700 527. Afhalen kan uitsluitend op afspraak in de restaurantboetiek, Baron Hortastraat 3. Betalen kan via Bancontact of Payconiq. Eet smakelijk!

  — gepubliceerd op
 • © Gaetan Miclotte

  Café Victor en BOZAR Restaurant sluiten hun deuren

  Naar aanleiding van de beslissingen van de federale regering rond Covid-19, sluiten ook Café Victor en ons restaurant een maand de deuren. We hopen dat de situatie snel beter wordt en we jullie weer kunnen ontvangen voor een koffie, een ontspannende lunch of een heerlijk driegangenmenu. Al moet je de kookkunsten van chef Karen Torosyan niet helemaal missen, want BOZAR restaurant start opnieuw met een take-away formule. Meer informatie volgt snel.

  lees meer
  — gepubliceerd op