28

Dit jaar vieren we Rebirth Day helaas zonder evenement in het Paleis. Toch laten we deze bijzonder dag niet graag onopgemerkt voorbij gaan. Graag blikken we met jullie terug op de afgelopen edities bij BOZAR in een compilatievideo.

Kunstenaar Michelangelo Pistoletto pleit elk jaar voor de wedergeboorte van de samenleving. Op Rebirth Dayvinden wereldwijd evenementen en performances plaats die zijn geïnspireerd op Pistoletto’s symbool van het Derde Paradijs, een herwerking van het wiskundige symbool voor het oneindige gevormd door drie cirkels. Aan de ene zijde bevindt zich het milieu, waarvan de mens een product is: aan de andere kant de intelligentie, waarvan hij de maker is. Deze twee tegengestelde cirkels bedreigen elkaar met uitroeiing. Hun samensmelting vormt een derde, centrale ‘cirkel’, waarin ze uiteindelijk tot een harmonieuze verzoening komen tussen de menselijke en natuurlijke intelligentie.


 • Het monumentale orgel van de Grote Zaal Henry Le Bœuf © Dirty Monitor

  Brand in het Paleis voor Schone Kunsten

  We willen iedereen bedanken voor de overweldigende, emotionele berichten die we na de gruwelijke gebeurtenissen van gisteren hebben ontvangen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoezeer we jullie steun tijdens deze traumatische dagen waarderen, hoe het ons hoop geeft voor de toekomst, en hoe het onze vastberadenheid opbouwt om dit te overwinnen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Design by Decay, Decay by Design / Andrea Ling (CA) Credit: tom mesic

  Neem deel aan de STARTS Prize 2021

  De prestigieuze STARTS Prize lanceerde recent een nieuwe oproep in het kader van de wedstrijd van 2021. Inzendingen moeten voor 3 maart 2021 worden ingediend. BOZAR wijdt dit najaar een tentoonstelling aan de winnaars.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Geniet nog langer van je MuseumPassMusées abonnement!

  Alle abonnementen van de MuseumPassMusées werden vanaf 1 november op pauze gezet. Daardoor verlies je dus geen dag van je abonnement, dat terug geactiveerd wordt van zodra je de museumpas weer gebruikt.

  lees meer
  — gepubliceerd op