04

We willen iedereen bedanken voor de overweldigende, emotionele berichten die we na de gruwelijke gebeurtenissen van gisteren hebben ontvangen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoezeer we jullie steun tijdens deze traumatische dagen waarderen, hoe het ons hoop geeft voor de toekomst, en hoe het onze vastberadenheid opbouwt om dit te overwinnen.

Op maandagnamiddag 18 januari brak er een brand uit op het dak van het Paleis voor Schone Kunsten. Gelukkig is maandag de sluitingsdag voor het publiek en werden de aanwezige BOZAR-medewerkers veilig geëvacueerd. 

We willen onze diepe dankbaarheid betuigen aan de vele brandweerlieden die het gevaar hebben getrotseerd om de brand te beperken. Onze dank gaat ook uit naar de medewerkers die met hun snelle reacties en uitzonderlijke kalmte zorgden voor een snelle evacuatie.

Op dit moment wordt de exacte oorzaak van de brand en de schade aan het gebouw door deskundigen onderzocht. Er bestaat geen twijfel over dat de schade groot zal zijn. Er wordt gewerkt aan de beveiliging van het dak tegen verdere waterschade door regen. Op dit moment is het nog te vroeg om te speculeren over de precieze schade aan onze tentoonstellingsruimten en concertzalen.

Samen met ons briljante publiek, onbevreesde partners, geweldige kunstenaars en een toegewijd team hopen we zo snel mogelijk weer moedig en sterk terug te komen. Hou in de tussentijd onze website en sociale media in de gaten voor meer nieuws en updates.

Nog eens bedankt voor je steun.

DOE EEN DONATIE - GETROFFEN DOOR DE VLAMMEN, GERED MET JOUW STEUN


 • Design by Decay, Decay by Design / Andrea Ling (CA) Credit: tom mesic

  Ben jij de eerste Belgische laureaat van de STARTS Prize 2021?

  De prestigieuze STARTS Prize lanceerde recent een nieuwe oproep in het kader van de wedstrijd van 2021. De deadline voor inzendingen was oorspronkelijk 3 maart 2021, maar werd verlengd tot 15 maart. BOZAR wijdt dit najaar een tentoonstelling aan de winnaars.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Caroline Lessire

  Proximus verlengt partnerschap met BOZAR

  Proximus verlengt het partnership met BOZAR voor nog eens drie jaar. Door deze cruciale ondersteuning in een moeilijke periode voor BOZAR onderstreept Proximus het maatschappelijke belang van cultuur om mensen samen te brengen en welzijn en sociale inclusie te bevorderen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Still Standing for Culture

  Omdat cultuur wel ‘essentieel’ is. Omdat cultuur noodzakelijk is voor de ontplooiing van het individu en de samenleving. Omdat cultuur mensen samenbrengt op een moment dat we meer dan ooit verdeeld lijken. Omdat cultuur broodnodige sociale relaties smeedt. Omdat cultuur een sector is die tienduizenden mensen tewerkstelt. Omdat cultuur meer is dan enkel musea. Omdat we elkaar nodig hebben.

  lees meer
  — gepubliceerd op