04

Omdat cultuur wel ‘essentieel’ is.

Omdat cultuur noodzakelijk is voor de ontplooiing van het individu en de samenleving.

Omdat cultuur mensen samenbrengt op een moment dat we meer dan ooit verdeeld lijken.

Omdat cultuur broodnodige sociale relaties smeedt.

Omdat cultuur een sector is die tienduizenden mensen tewerkstelt.

Omdat cultuur meer is dan enkel musea.

Omdat we elkaar nodig hebben.

Om al die reden neemt BOZAR deel aan de actie Still Standing for Culture. Je kan zaterdag 20 februari je solidariteit tonen met alle mensen en sectoren die getroffen worden door de epidemie en/of de aanpak ervan.

Doe mee aan de nationale actie Shoes and Choose en deponeer een paar schoenen aan BOZAR, op de houten terrasinstallatie Bas Smets in de Baron Hortastraat (of voor een van de andere deelnemende culturele instellingen). Als symbool voor alle afwezige muzikanten, technici, kunstenaars en bezoekers van onze concerten, filmvoorstellingen, dans- en theatervoorstellingen. Als pleidooi voor een corona-aanpak die rekening houdt met sociale, psychosociale en economische risico’s, rechten en vrijheden.

Still Standing for Culture wil op 20 februari de eis voor een snelle en volledige, veilige heropening van de cultuursector kracht bijzetten.


 • Design by Decay, Decay by Design / Andrea Ling (CA) Credit: tom mesic

  Ben jij de eerste Belgische laureaat van de STARTS Prize 2021?

  De prestigieuze STARTS Prize lanceerde recent een nieuwe oproep in het kader van de wedstrijd van 2021. De deadline voor inzendingen was oorspronkelijk 3 maart 2021, maar werd verlengd tot 15 maart. BOZAR wijdt dit najaar een tentoonstelling aan de winnaars.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Caroline Lessire

  Proximus verlengt partnerschap met BOZAR

  Proximus verlengt het partnership met BOZAR voor nog eens drie jaar. Door deze cruciale ondersteuning in een moeilijke periode voor BOZAR onderstreept Proximus het maatschappelijke belang van cultuur om mensen samen te brengen en welzijn en sociale inclusie te bevorderen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Hommage aan Chick Corea

  De Amerikaanse jazzpianist en componist Chick Corea is op 79-jarige leeftijd overleden aan een zeldzame variant van kanker. De jazzwereld verliest hiermee een van zijn grootste iconen.

  lees meer
  — gepubliceerd op