20

Zorgen voor de recyclage van gebruikte batterijen, een burgerlijk engagement in een artistieke omgeving.

Je herinnert je vast nog wel dat Bebat partner was van onze tentoonstelling Gallery of Futures. Heatwaves, conflicts and solidarity, die helaas sneller de deuren sloot omwille van COVID. Bebat nodigde in 2020 het collectief van jonge kunstenaars uit Anderlecht, Gilbard, uit om een inzameldoos voor batterijen te ontwerpen. Het werk werd oorspronkelijk voor de duur van het evenement in onze vestibule tentoongesteld en blijft nu tijdelijk in het Paleis voor Schone Kusnten.

Bebat is al 25 jaar gespecialiseerd in het inzamelen en recycleren van gebruikte batterijen en speelt een centrale rol in het systeem dat door de gemeenschap is opgezet om de consumptiegewoonten te herzien in het kader van een duurzame verantwoordelijkheid ten aanzien van het ecosysteem. Een engagement waar BOZAR zich des te meer bij aansluit omdat het centraal staat in onze eigen sociale prioriteiten, onze thematische bekommernissen, en meer in het bijzonder het seizoen dat in het teken staat van ecologische urgentie en welzijn. Daarom zijn wij bijzonder verheugd te kunnen aankondigen dat BOZAR officieel een van de permanente inzamelpunten voor gebruikte batterijen wordt. Aarzel dus niet om je batterijen te komen opladen bij BOZAR!


 • Een vakantie vol kunst

  Cultuur is vitaal voor ons welzijn, dat heeft deze periode meer dan ooit duidelijk gemaakt. De schoolvakantie is een uitgelezen moment om je lente te vullen met een dosis kunst dankzij onze tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Yannick Sas

  Koninklijk bezoek voor Roger Raveel

  BOZAR viert het 100ste geboortejaar van de Belgische schilder Roger Raveel met een prestigieuze, grootschalige retrospectieve van zijn werk. De allereerste bezoeker was onze koninklijke buurman Koning Filip.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open oproep voor residenties Iraans erfgoed

  Het Goethe-Institut en BOZAR organiseren een artistiek onderzoeksprogramma met residentie dat zich verdiept in de relatie tussen Iran en Europa. Dat programma past in het kader van het beheerprogramma voor cultureel erfgoed in Iran (HerMap Iran) en wordt gefinancierd door het directoraat-generaal Internationale Partnerschappen van de Europese Commissie.

  lees meer
  — gepubliceerd op