20

Het Goethe-Institut en BOZAR organiseren een artistiek onderzoeksprogramma met residentie dat zich verdiept in de relatie tussen Iran en Europa. Dat programma past in het kader van het beheerprogramma voor cultureel erfgoed in Iran (HerMap Iran) en wordt gefinancierd door het directoraat-generaal Internationale Partnerschappen van de Europese Commissie.

Het project is een instrument om materieel en immaterieel cultureel erfgoed te bewaren en te herwaarderen door nieuwe manieren te ontwikkelen om dat erfgoed te bekijken, te interpreteren en erover te communiceren.

Onderaan deze pagina vind je de open oproep voor twee residenties die zich allebei richten tot kunstenaars uit Europa en Iran.

De eerste residentie nodigt kandidaten uit om een project voor te stellen over klassieke Iraanse poëzie. Het is de bedoeling die oude poëzievormen te laten aansluiten bij hedendaagse artistieke expressievormen, en dat op de mooist mogelijke, duurzame manier, om op die manier een breder publiek te bereiken, vooral de jongere generaties.

De tweede residentie zet in op het muzikale erfgoed van Iran. Dit project wil vooral focussen op nieuwe manieren om het waardevolle Iraanse muzikaal erfgoed in al zijn variëteiten te verspreiden om het te bewaren, muzikale gebruiken te vernieuwen en een zo breed mogelijk publiek van dat erfgoed bewust te maken.

De deadline voor beide open oproepen is 15 april 2021.


 • Een vakantie vol kunst

  Cultuur is vitaal voor ons welzijn, dat heeft deze periode meer dan ooit duidelijk gemaakt. De schoolvakantie is een uitgelezen moment om je lente te vullen met een dosis kunst dankzij onze tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Yannick Sas

  Koninklijk bezoek voor Roger Raveel

  BOZAR viert het 100ste geboortejaar van de Belgische schilder Roger Raveel met een prestigieuze, grootschalige retrospectieve van zijn werk. De allereerste bezoeker was onze koninklijke buurman Koning Filip.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Lever je gebruikte batterijen in bij BOZAR

  Zorgen voor de recyclage van gebruikte batterijen, een burgerlijk engagement in een artistieke omgeving.

  lees meer
  — gepubliceerd op