20

BOZAR viert het 100ste geboortejaar van de Belgische schilder Roger Raveel met een prestigieuze, grootschalige retrospectieve van zijn werk. De allereerste bezoeker was onze koninklijke buurman Koning Filip.

Op woensdag 17 maart kreeg koning Filip als eerste een rondleiding in de tentoonstelling over het eigenzinnige, levendige werk van Roger Raveel, Belgiës meest gevierde naoorlogse 20e-eeuwse schilder. Zijn gids was Sophie Lauwers, de Exhibitions Director van BOZAR, die de Koning door zes decennia van het werk van de kunstenaar leidde. Ze werden vergezeld door minister-president van Vlaanderen Jan Jambon, minister-president van de Franse Gemeenschap Pierre-Yves Jeholet en BOZAR-voorzitter graaf Etienne Davignon.

Roger Raveel, Een Retrospectieve is nu open voor het grote publiek en loopt tot 21 juli.


 • Een vakantie vol kunst

  Cultuur is vitaal voor ons welzijn, dat heeft deze periode meer dan ooit duidelijk gemaakt. De schoolvakantie is een uitgelezen moment om je lente te vullen met een dosis kunst dankzij onze tentoonstellingen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open oproep voor residenties Iraans erfgoed

  Het Goethe-Institut en BOZAR organiseren een artistiek onderzoeksprogramma met residentie dat zich verdiept in de relatie tussen Iran en Europa. Dat programma past in het kader van het beheerprogramma voor cultureel erfgoed in Iran (HerMap Iran) en wordt gefinancierd door het directoraat-generaal Internationale Partnerschappen van de Europese Commissie.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Lever je gebruikte batterijen in bij BOZAR

  Zorgen voor de recyclage van gebruikte batterijen, een burgerlijk engagement in een artistieke omgeving.

  lees meer
  — gepubliceerd op