20

Cultuur is vitaal voor ons welzijn, dat heeft deze periode meer dan ooit duidelijk gemaakt. De schoolvakantie is een uitgelezen moment om je lente te vullen met een dosis kunst dankzij onze tentoonstellingen.

Onlangs opende de retrospectieve van Roger Raveel de deuren in het Paleis voor Schone Kunsten, een uitgebreid overzicht van de lange en rijke carrière van deze belangrijke Belgische schilder. Families kunnen de tentoonstelling samen doorkruisen, met onze bezoekersgidsen die zijn ontwikkeld voor volwassenen en kinderen. De ideale manier om de expo op een ludieke en participatieve manier te beleven.

Liefhebbers van hedendaagse kunst komen aan hun trekken in Secrets, een tentoonstelling die vragen opwerpt rond kunst en technologie door artificial intelligence te confronteren met een werk van Luc Tuymans.

Je kan online ook de blockbuster-tentoonstelling A Passage to India uit 2010 (her)ontdekken. Nieuwe technologie brengt 18 van de meest fascinerende stukken uit die expo, die in 25 eeuwen interactie tussen Azië en Europa duikt, digitaal en in 3D tot leven.


 • © Yannick Sas

  Koninklijk bezoek voor Roger Raveel

  BOZAR viert het 100ste geboortejaar van de Belgische schilder Roger Raveel met een prestigieuze, grootschalige retrospectieve van zijn werk. De allereerste bezoeker was onze koninklijke buurman Koning Filip.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Open oproep voor residenties Iraans erfgoed

  Het Goethe-Institut en BOZAR organiseren een artistiek onderzoeksprogramma met residentie dat zich verdiept in de relatie tussen Iran en Europa. Dat programma past in het kader van het beheerprogramma voor cultureel erfgoed in Iran (HerMap Iran) en wordt gefinancierd door het directoraat-generaal Internationale Partnerschappen van de Europese Commissie.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Lever je gebruikte batterijen in bij BOZAR

  Zorgen voor de recyclage van gebruikte batterijen, een burgerlijk engagement in een artistieke omgeving.

  lees meer
  — gepubliceerd op