11

De wedstrijd, georganiseerd door de Philharmonie de Paris en het Paris Mozart Orchestra, wordt aangevuld met een Academie die de laureaten gedurende twee jaar professioneel zal begeleiden.

Sinds 8 maart kunnen vrouwelijke beroepsdirigenten uit de hele wereld hun kandidatuur indienen voor de tweede editie van La Maestra, die van 3 tot 6 maart 2022 zal plaatsvinden. Onder leiding van Claire Gibault, artistiek en muziekdirecteur van het Paris Mozart Orchestra, en Laurent Bayle, algemeen directeur van de Philharmonie de Paris, wil deze wedstrijd getalenteerde vrouwelijke dirigenten onder de aandacht brengen en professionele coaching van hoge kwaliteit aanbieden. Online inschrijven kan tot 3 september 2021 en meer informatie vind je via deze link.


 • Bridges Industry Day presenteert 7 eerste projecten

  Op donderdag 27 mei presenteert de Bridges Industry Day een aantal nieuwe projecten uit de landen van het Oostelijk Partnerschap (Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Moldavië en Oekraïne). Zeven filmprojecten in ontwikkeling zullen worden gepresenteerd door Tamara Tatishvili, specialist in internationale coproductiemarkten en oostelijke regio's, in dialoog met de projectleiders.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Café Victor opnieuw open op 8 mei

  Vanaf zaterdag 8 mei zal Café Victor haar spreekwoordelijke deuren opnieuw openen. Enkel het terras is weer open en verwelkomt jullie graag aan tafels van maximum 4 personen, van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 19:00. Maandag blijven we naar goede gewoonte gesloten. De kaart zal zich beperken tot enkele highlights van ons menu.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Twee open oproepen voor Alexandria Residencies

  Het project Alexandria: (re)activating common urban imaginaries (ALEX) wil een frisse blik werpen op de vele uitdagingen waar de kunst- en erfgoedsector voor staat, door het symbolische en historische prisma van de stad Alexandrië en haar invloed op de stedelijke ontwikkeling in het Middellandse Zeegebied en daarbuiten. ALEX omvat twee residentiecycli die zich onafhankelijk van elkaar zullen ontwikkelen, maar die elkaar op verschillende momenten tijdens de projectcyclus zullen ontmoeten.

  lees meer
  — gepubliceerd op