11

De Leerstoel Mahmoud Darwish, Bozar, de A. M. Qattan Foundation, de Camargo Foundation en Mucem slaan de handen in elkaar voor de eerste open call die hulde brengt aan de nalatenschap van de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish.

Deze open call is een oproep naar nieuwe, boeiende interpretaties van de nalatenschap van de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish en zijn invloed op de artistieke en intellectuele creativiteit in de Arabische, Europese en mediterrane wereld van vandaag.

Deze eerste open call gaat van start met een curatorial statement van Elia Suleiman.

Deadline inschrijvingen: 13 juni 2021

De richtlijnen zijn beschikbaar in het Arabisch, Engels en Frans.

Download de richtlijnen:


 • Bridges Industry Day presenteert 7 eerste projecten

  Op donderdag 27 mei presenteert de Bridges Industry Day een aantal nieuwe projecten uit de landen van het Oostelijk Partnerschap (Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Moldavië en Oekraïne). Zeven filmprojecten in ontwikkeling zullen worden gepresenteerd door Tamara Tatishvili, specialist in internationale coproductiemarkten en oostelijke regio's, in dialoog met de projectleiders.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Café Victor opnieuw open op 8 mei

  Vanaf zaterdag 8 mei zal Café Victor haar spreekwoordelijke deuren opnieuw openen. Enkel het terras is weer open en verwelkomt jullie graag aan tafels van maximum 4 personen, van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 19:00. Maandag blijven we naar goede gewoonte gesloten. De kaart zal zich beperken tot enkele highlights van ons menu.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Twee open oproepen voor Alexandria Residencies

  Het project Alexandria: (re)activating common urban imaginaries (ALEX) wil een frisse blik werpen op de vele uitdagingen waar de kunst- en erfgoedsector voor staat, door het symbolische en historische prisma van de stad Alexandrië en haar invloed op de stedelijke ontwikkeling in het Middellandse Zeegebied en daarbuiten. ALEX omvat twee residentiecycli die zich onafhankelijk van elkaar zullen ontwikkelen, maar die elkaar op verschillende momenten tijdens de projectcyclus zullen ontmoeten.

  lees meer
  — gepubliceerd op