11

Nauwelijks honderd dagen na de brand die op 18 januari uitbrak op het dak van het Paleis voor Schone Kunsten, is de Grote Zaal Henry Le Bœuf weer operationeel. De eerste artistieke activiteit (zonder publiek) vond plaats op 28 april: een repetitie van het Belgian National Orchestra.

Een historisch moment! Op 28 april weerklonk voor het eerst sinds de brand weer muziek in de Henry Le Bœufzaal. Het Belgian National Orchestra hield een repetitie voor hun concert op 19 mei met Hugh Wolff als dirigent en Baiba Skride als vioolsoliste.  

Niet alles is al opgelost. Sommige sporen van de brand zijn momenteel nog zichtbaar (vooral op het tweede balkon), maar de Henry Le Bœufzaal is weer volledig veilig en operationaal – en helemaal klaar om de Koningin Elisabethwedstrijd te verwelkomen, van 24 mei tot het slotconcert op 9 juni.

 


 • Bridges Industry Day presenteert 7 eerste projecten

  Op donderdag 27 mei presenteert de Bridges Industry Day een aantal nieuwe projecten uit de landen van het Oostelijk Partnerschap (Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Moldavië en Oekraïne). Zeven filmprojecten in ontwikkeling zullen worden gepresenteerd door Tamara Tatishvili, specialist in internationale coproductiemarkten en oostelijke regio's, in dialoog met de projectleiders.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Café Victor opnieuw open op 8 mei

  Vanaf zaterdag 8 mei zal Café Victor haar spreekwoordelijke deuren opnieuw openen. Enkel het terras is weer open en verwelkomt jullie graag aan tafels van maximum 4 personen, van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 19:00. Maandag blijven we naar goede gewoonte gesloten. De kaart zal zich beperken tot enkele highlights van ons menu.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Twee open oproepen voor Alexandria Residencies

  Het project Alexandria: (re)activating common urban imaginaries (ALEX) wil een frisse blik werpen op de vele uitdagingen waar de kunst- en erfgoedsector voor staat, door het symbolische en historische prisma van de stad Alexandrië en haar invloed op de stedelijke ontwikkeling in het Middellandse Zeegebied en daarbuiten. ALEX omvat twee residentiecycli die zich onafhankelijk van elkaar zullen ontwikkelen, maar die elkaar op verschillende momenten tijdens de projectcyclus zullen ontmoeten.

  lees meer
  — gepubliceerd op