News

 • Hoe ervaar jij de lockdown?

  Het staat al lang vast dat kunst bijdraagt tot ons welzijn, maar hoe zit dat in tijden van afzondering? Vul enkele vragen in en draag zo je steentje bij aan het Europese onderzoek naar de impact van kunst op de gezondheid tijdens de lockdown.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Oproep aan leerkrachten: Cantania

  Via het internationale project Cantania laat BOZAR leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen. Ben je op zoek naar een project dat de creativiteit, de concentratie, het langetermijngeheugen en de samenwerkingszin van kinderen aanscherpt? Schrijf je dan in voor Cantania!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Jouw bezoek aan onze expo’s

  Sinds 19 mei hebben de tentoonstellingen van BOZAR opnieuw hun deuren geopend. Keith Haring, MONDO CANE, Vjenceslav Richter en Jacqueline Mesmaeker zijn toegankelijk voor het publiek.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Christian Kieckens (1951-2020)

  Architect Christian Kieckens is niet meer. Architectuur was voor hem niet zomaar een discipline maar een allesomvattende manier om de wereld te begrijpen, vorm en betekenis te geven. Humanisme en Renaissance waren nooit ver weg. Bij BOZAR voelde hij zich thuis in de synergie van muziek, dans, theater, literatuur, beeldende kunst en architectuur. Niet alleen als bezoeker maar ook als bedenker.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Paul Dujardin © Jean-Michel Clajot

  Wij moeten onze grote zalen openen voor ‘dakloze’ artiesten

  Het SARS-CoV-2-virus is nog niet getemd maar de selectieve lockdown heeft de verspreiding ervan fors vertraagd. Het economische leven herneemt stilaan en ook de musea gaan misschien weldra opnieuw open. Maar wat met de podiumkunsten? De grote cultuurhuizen moeten nu hun solidariteit betonen en hun grote zalen delen met de artiesten die nog niet in kleinere zalen terechtkunnen, zegt Paul Dujardin van BOZAR. Maar zonder steun van Europa kan de creatieve sector niet overeind krabbelen.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Boslabs

  Projectoproep: Next Generation, Please! ’20-’21

  Kunstenaars, scholen, organisaties en jongerenverenigingen ... Deze oproep is voor jullie! Zin om een artistiek project op touw te zetten rond actuele maatschappelijke uitdagingen? Dan kan het project Next Generation, Please! jouw initiatief buitengewone zichtbaarheid schenken binnen een gerenommeerde cultuurinstelling én tot €5500 euro steun opleveren. Waag dus zeker je kans en stel je voor 8 september 2020 kandidaat!

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Projectoproep Afropolitan Forum

  NIEUWE DEADLINE: 17 JUNI  Net zoals het jaarlijkse Afropolitan festival in BOZAR wil het project Afropolitan Forum fungeren als platform voor artistieke en culturele expressie van, onderzoek naar en overleg over het gedachtegoed van Afropeanen in België en Europa. Op termijn kan Afropolitan Forum bijdragen tot de totstandbrenging van nieuwe, meer inclusieve en duurzame relaties tussen zijn partners en de Belgische culturele instellingen. 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Ivan Bandura/Unsplash

  Kunstenaars verwelkomen wetenschappers in hun ateliers

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Honorary Titles voor Ahmet Altan en Elif Shafak op Difference Day 2020

  Zondag 3 mei was het tijd voor de zesde - deze keer online - editie van Difference Day, een dag in het teken van persvrijheid en vrijheid van meningsuiting.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Keith Haring Foundation

  Opening expozalen sinds 19 mei

  Met veel plezier laten we je weten dat de tentoonstellingen bij BOZAR weer de deuren hebben geopend!  

  lees meer
  — gepubliceerd op