04

#TogetherBOZAR

Midden in een wereldwijde gezondheidscrisis, die de samenleving in het algemeen en de culturele sector in het bijzonder lam legde, werd het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel op 18 januari getroffen door een ramp toen er brand uitbrak op het dak. 

De grote waterschade heeft een ravage aangericht in ons iconische gebouw. Vooral de art deco concertzaal Henry Le Bœuf werd zwaar getroffen. Ze is niet alleen het kloppend hart van het labyrintische Hortagebouw, maar ook van het Brusselse en Belgische muzieklandschap.

Het orgel dat in 2017 nog met de grootste precisie gerestaureerd werd, is nu voor 80% vernield. 

BOZAR is altijd een plek geweest die het verleden koestert en het nieuwe promoot, waar erfgoed en innovatie hand in hand gaan. En we zullen dit overwinnen. Het Paleis zal openblijven, we zullen herstellen, heropbouwen en vooruitkijken, zoals we altijd hebben gedaan. 

Maar we hebben jouw hulp nodig. Om door te gaan met het organiseren van diverse artistieke projecten die uitdagen, prikkelen, troosten en verkennen. Om onze missie als essentieel multidisciplinair cultuurhuis voor ieder van jullie te blijven nastreven.  

 

Hoe kan ik een donatie doen?

 

Ik doe een donatie via het online donatie-formulier.

 

Ik kocht een ticket voor een geannuleerd evenement of ik heb een BOZAR Krediet en wens het bedrag te schenken aan BOZAR.
Je kan…

  • een mail sturen naar tickets@bozar.be, met vermelding van 'TogetherBOZAR', je naam en familienaam en het bedrag dat je wenst te doneren.
  • BOZAR Tickets contacteren via telefoon (02 507 82 00 di-vr van 10-17u).
  • Opmerking: als je krediet lager is dan 40 euro, dan kan je dat fiscaal optimaliseren door een extra donatie toe te voegen aan je krediet.

 

Ik koop een ticket voor een BOZAR evenement en ik voeg een extra bedrag toe als donatie.

 

Ik schrijf mij in voor een gratis online evenement van BOZAR via FB, Youtube, Zoom… en wens vrijwillig een bijdrage te doen.

Je vult hiervoor het online donatie-formulier.

 

Ik schrijf een bedrag over op het rekeningnummer:
BE66 2100 0848 6643 met vermelding ‘TogetherBOZAR’.

 

Ik wil een persoonlijk donatie-traject opzetten in mijn naam of in naam van mijn bedrijf.

Neem dan contact op met togetherbozar@bozar.be 

 

Ik steun #TogetherBOZAR en start mijn eigen campagne op en mobiliseer kennissen, collega’s, vrienden en familie.

 

CONTACT: tickets@bozar.be

 

In onze FAQ vind je de antwoorden op de veelgestelde vragen in verband met de donatiecampagne #TogetherBOZAR.

 

 

 foto: Klarafestival © Maxim Verbueken