19

Hathor ConsortRomina Lischka basviola da gamba, artistieke directie – Pluto-ensembleMarnix De Cat contratenor, artistieke directie – OltremontanoWim Becu bastrombone, artistieke directie

Programma

Sonata prima in due cori Giovanni Priuli
Madrigale Giovanni Priuli
Canzone & Madrigale Giuseppe Valentini
In lectulo per noctes, SWV 272 Heinrich Schütz
Eripe Me Domine Christoph Straus
Missa pro Defunctis (uittreksels) Christoph Straus
Laudate Dominum omnes gentes (Selva morale e spirituale) Claudio Monteverdi
Magnificat Claudio Monteverdi
Canzone Johann Stadlmayr
Ritornelli & De Profundis Marnix De Cat


Door de maatregelen in verband met COVID-19 kan dit evenement jammer genoeg niet plaatsvinden. In samenspraak met haar partners zoekt BOZAR een nieuwe datum. Als je al een ticket voor dit evenement hebt gekocht, dan vind je hier alle nodige informatie.
 

De loepzuivere stemmen van Pluto Ensemble (met Marnix De Cat), de authentieke snarenklanken van Hathor (met Romina Lischka) en de ongeëvenaarde blazers van Oltremontano (met Wim Becu) versmelten in een veelkleurig programma met muziek van Schütz en Monteverdi, maar ook van nobele onbekenden zoals Guammi, Valentini, Priuli, Hentzel en Stadlmayr. Wat dit concert echt bijzonder maakt is het nooit eerder uitgevoerde 17de-eeuwse requiem van Christoph Straus voor 6 basgamba’s en 10 zangers. De drie ensembles betreden zowel samen als apart het podium, ontdekken elkaars kwaliteiten en transformeren in één groot, 30-koppig barokorkest.

Wist je dat?

  • Op reis met Romina Lischka

    A Passage To India

    Het portret dat BOZAR dit seizoen schetst van Romina Lischka is meteen ook een fascinerende wereldreis van Londen naar het Indiase Uttar Pradesh. Met haar favoriete instrument in de aanslag verruimt de gambaspeelster je muzikale horizon en laat ze je via haar repertoire proeven van dhrupad – traditionele, 16e-eeuwse Mogolmuziek. Tijdens drie concerten neemt ze je mee op een tocht door tijd en ruimte, op verkenning door het verrassend uitgebreide repertoire van de viola da gamba.

    — gepubliceerd op