11

Vandaag bij BOZAR

News

 • Bridges Industry Day presenteert 7 eerste projecten

  Op donderdag 27 mei presenteert de Bridges Industry Day een aantal nieuwe projecten uit de landen van het Oostelijk Partnerschap (Armenië, Azerbeidzjan, Wit-Rusland, Georgië, Moldavië en Oekraïne). Zeven filmprojecten in ontwikkeling zullen worden gepresenteerd door Tamara Tatishvili, specialist in internationale coproductiemarkten en oostelijke regio's, in dialoog met de projectleiders.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Café Victor opnieuw open op 8 mei

  Vanaf zaterdag 8 mei zal Café Victor haar spreekwoordelijke deuren opnieuw openen. Enkel het terras is weer open en verwelkomt jullie graag aan tafels van maximum 4 personen, van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 19:00. Maandag blijven we naar goede gewoonte gesloten. De kaart zal zich beperken tot enkele highlights van ons menu.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Twee open oproepen voor Alexandria Residencies

  Het project Alexandria: (re)activating common urban imaginaries (ALEX) wil een frisse blik werpen op de vele uitdagingen waar de kunst- en erfgoedsector voor staat, door het symbolische en historische prisma van de stad Alexandrië en haar invloed op de stedelijke ontwikkeling in het Middellandse Zeegebied en daarbuiten. ALEX omvat twee residentiecycli die zich onafhankelijk van elkaar zullen ontwikkelen, maar die elkaar op verschillende momenten tijdens de projectcyclus zullen ontmoeten.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Caroline Lessire

  Er klinkt opnieuw muziek in de Grote Zaal Henry Le Bœuf

  Nauwelijks honderd dagen na de brand die op 18 januari uitbrak op het dak van het Paleis voor Schone Kunsten, is de Grote Zaal Henry Le Bœuf weer operationeel. De eerste artistieke activiteit (zonder publiek) vond plaats op 28 april: een repetitie van het Belgian National Orchestra.

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • © Oussama Tabti

  If there were a There, it would be...

  De Leerstoel Mahmoud Darwish, Bozar, de A. M. Qattan Foundation, de Camargo Foundation en Mucem slaan de handen in elkaar voor de eerste open call die hulde brengt aan de nalatenschap van de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish.

  lees meer
  — gepubliceerd op