Jouw bezoek

Hoe bereik ik Bozar, hoe koop ik mijn tickets of waar kan ik iets eten? Ontdek dit alles en nog veel meer op deze pagina.

Praktisch

Openingsuren

Façade du Palais

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

Veiligheidsmaatregelen COVID-19

Om een tentoonstelling te bezoeken of een rondleiding te volgen heb je geen Covid Safe Ticket nodig. De maatregelen die je hieronder kan lezen, blijven van kracht.

Vóór je bezoek

Koop je ticket online op de webpagina van de tentoonstelling. De kortingstarieven worden aan de ingang gecontroleerd. Betaling gebeurt via debet- of kredietkaart en het e-ticket wordt na aankoop opgestuurd naar je e-mailadres. 

Ben je in het bezit van een museumPASSmusées?

Dan kan je je gratis expoticket online boeken via de pagina van de tentoonstelling door het gratis museumPASSmusées-tarief aan te duiden. 

Je ontvangt een bevestiging per e-mail en je kan dan je ticket op de dag van je bezoek afhalen bij Bozar, op vertoon van je bevestigingsmail en je museumPASSmusées. Hou er rekening mee dat je slechts één tentoonstelling per dag kan bezoeken met je museumPASSmusées.

Als je niet aanwezig kan zijn, stuur ons dan een e-mail naar tickets@bozar.be of bel naar ons callcenter op +32(0)25078200.

Tickets met een kortingstarief dienen aangekocht te worden met een bewijs. Reserveer je ticktets online, je krijgt een bevestigingsmail en daarmee kan je je tickets ophalen bij Bozar tickets. Vergeet je bewijs van korting niet. 

Onze ticketshop laat een beperkt aantal bezoekers tegelijk binnen, en is enkel toegankelijk met een mondmasker. Er worden geen tickets verkocht in Bozar Tickets. Tickets worden achteraf niet geruild, nog terugbetaald. 

Om het aantal mensen per tentoonstellingsruimte te beperken, kies je bij de aankoop van jouw ticket voor een tijdslot naar keuze. Om 17u laten we de laatste bezoekers binnen. Kom stipt op het afgesproken tijdstip – zoals aangegeven op je ticket – naar de tentoonstelling.

Je e-ticket printen hoeft niet, neem het ‘digitaal’ mee op je smartphone.

Mensen die onder hetzelfde dak wonen mogen samen de expo bezoeken. Een groepsbezoek is mogelijk tot en met zes personen. 

Breng je mondmasker mee. Het dragen van een mondmasker is verplicht in het Paleis.

Voor een bezoek aan onze tentoonstellingen is er een beperkte beschikbaarheid in de vestiaire en lockerruimte.

Tijdens je bezoek

Aan de ingang van Bozar kan je gebruik maken van ontsmettende handgel.

We scannen je e-ticket bij voorkeur op je smartphone aan de ingang van de expo.

Er zijn toiletten voorzien. Die worden, net als gevoelige plaatsen zoals handvaten, regelmatig schoongemaakt en ontsmet door ons team.

Draag een mondmasker en hou je aan de regels van social distancing:

  • Bewaar een afstand van minstens anderhalve meter afstand van andere personen. We hebben signalisatie voorzien die je daarbij helpt, en onze stewards houden ook een oogje in het zeil.
  • Een vast parcours gidst je vlot door elke tentoonstelling.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht. Bozar biedt zelf geen mondmaskers aan, maar je kan er kopen in het treinstation Brussel-Centraal, of in de nabijgelegen Apotheek, Ravensteinstraat 52.

Voor je veiligheid zijn er geen papieren bezoekersgidsen beschikbaar, maar je kan alles makkelijk raadplegen op de app, op de website of via QR-codes in de tentoonstellingen.

Na je bezoek

Neem je graag nog een catalogus, postkaart of een ander leuk item mee naar huis?” Dat kan, want de Bozar Bookshop is open. Hier gelden uiteraard dezelfde maatregelen als in de ticketshop en de exporuimte. Ook kan je nog napraten of iets drinken of eten in Café Victor of Bozar Restaurant.  

1. Houd je Covid Safe Ticket (CST) bij de hand
Vanaf 24 september ben je verplicht om een Covid Safe Ticket (iedereen vanaf 12 jaar) te hebben voor evenementen in onze zalen, als concerten, lezingen, films... De maatregelen voor het bezoek aan het gebouw en de tentoonstellingen blijven voorlopig ongewijzigd (geen CST, maar mondmasker en social distancing).

Een Covid Safe Ticket Event is een evenement waarbij je geen mondmasker hoeft te dragen en geen afstand hoeft te houden als je eenmaal binnen bent, als een van de volgende voorwaarden op jou van toepassing is :

  • Je bent volledig gevaccineerd (+ 2 weken)
  • Je hebt een herstelcertificaat (-6 maanden)
  • Je hebt een recente negatieve PCR-test (-48u)
  • Je hebt een recente negatieve antigeentest (-24u)

Voldoe aan één van deze criteria aan de ingang door je CST te tonen via de CovidSafeBE-app, alsook je identiteitskaart. Beide documenten zijn noodzakelijk om het evenement bij te kunnen wonen. De toegewezen genummerde plaats blijft geldig. Wie een geldig ticket heeft voor een Bozar-evenement maar geen CST, kan een terugbetaling, donatie of Bozar krediet  aanvragen. Om de terugbetalingen vlot te laten verlopen, vragen we om indien mogelijk minstens 5 dagen voor het evenement het formulier in te vullen.         

Dankzij het CST kunnen we opnieuw evenementen met volledige zaalcapaciteit organiseren. De luchtkwaliteit in de zalen wordt permanent opgevolgd.

2. Check op voorhand je ingang
Opgelet! Het Paleis voor Schone Kunsten heeft nu 4 verschillende ingangen. Op je ticket staat jouw ingang aangeduid met een letter: A, B, C of D. Bekijk de video onder de maatregelen voor meer informatie.

Ingang A : Ravensteinstraat 23
Ingang B : Ravensteinstraat 23
Ingang C : Stuiverstraat
Ingang D : Villa Hermosastraat

Tentoonstellingen: Ingang A 
Kamermuziekzaal en Studio: Ingang B 
Henry Le Boeuf zaal : verschillende ingangen :
Ingang A : Corbeille, 1e balkon en loges
Ingang C : Fauteuils
Ingang D : 2e balkon

3. Ingang = uitgang
Om in alle veiligheid en comfort de zaal te verlaten, is de ingang die je gebruikte ook jouw uitgang na het evenement.

4. Vergeet je mondmasker niet
Je draagt een mondmasker in het hele gebouw, behalve op een Covid Safe Evenement (zie puntje 1), daar mag je mondmasker af zodra we je Covid Safe Ticket hebben gescand.

5. Je zitje is helemaal veilig
Dankzij het Covid Safe Ticket biedt Bozar opnieuw evenementen met volledige zaalcapaciteit. Je kan dus opnieuw – en in alle veiligheid – gezellig plaatsnemen naast andere mensen.

6. Programmaboekjes gaan digitaal
Er zijn geen papieren concertprogramma’s te koop. Voor verschillende concerten zijn er wel gratis digitale programma’s, die je vanaf de dag van het concert kan raadplegen via de QR-codes op de schermen, of op de webpagina van het evenement. Elk programma bestaat in 2 versies: 1 om thuis te printen en 1 om te raadplegen tijdens het concert op je smartphone (low light version).

7. Laat je jas achter in onze vestiaire
Onze vestiaires zijn opnieuw geopend. Je kan er voor de voorstelling je jas of paraplu opbergen.

8. Extra toiletten
We hebben extra toiletfaciliteiten voorzien. Die hebben elk een kleur gekregen. Wil je weten welk toilet voor jou is voorzien? Check je ticket, waarop de kleur staat vermeld, of volg de signalisatie in de zaal.

9. Dranken en snacks
Café Victor en Bozar Restaurant zijn open, en ook de bars zijn opnieuw open zoals voorheen.


10. Groepen
Groepsbezoeken (met of zonder gids) zijn enkel toegelaten op reservatie. Raadpleeg onze FAQ voor groepen voor meer informatie.

 

 

Tickets

Tickets

Alle emoties aan de helft van de prijs

Bezoek & Leer

Op zoek naar prikkelende activiteiten voor jong, oud, alleen of net in groep? Ontdek ons ruime aanbod aan bezoek- en leermogelijkheden.

Onderwijs

18 Big Bang Festival 2017 (c) Caroline Lessire.jpg

Met kinderen en jongeren

Groepen

Guided Tour Roger Raveel

Rondleidingen

Eat ✕ Drink ✕ Shop

Bozar Restaurant

Bozar Café Victor

Bozar Bookshop

Bozar Bookshop by Walther König

 

Na je bezoek

Een suggestie, een opmerking of een klacht over onze dienstverlening?
Een suggestie, een opmerking of een klacht over onze producten, de kwaliteit van onze dienstverlening of ons personeel? Aarzel dan niet om ons een bericht te sturen. Indien je een dergelijke klacht hebt, kan je dit formulier invullen. Na het invullen sturen we je een automatische bevestigingsmail. Je ontvangt binnen de 30 dagen een persoonlijk antwoord.

Ben je niet tevreden met het antwoord?
Je kan een tweedelijnsklacht indienen bij de federale ombudsman. Dit kan online via www.federaalombudsman.be/nl, per e-mail op contact@federaalombudsman.be of per brief op het adres Leuvenseweg 48 bus 6, 1000 Brussel. Voor meer informatie kan je terecht op het gratis nummer 0800 99 962.