Over Bozar

Wie zijn wij? Lees alles over onze lange geschiedenis, missies en visie.

Wie zijn wij?

Juridische structuur

Het Paleis voor Schone Kunsten is een naamloze vennootschap van publiek recht met sociaal oogmerk. Kom meer te weten over de juridische status en werking.

Partners

Bozar is het resultaat van de steeds evoluerende samenwerking met een breed netwerk dat zich kon ontwikkelen via bijdragen, ondersteuning en vertrouwen.

Financieel model

Bozar vindt een financieel evenwicht door een combinatie van overheidssubsidies, partnerschappen, filantropische giften en inkomsten uit verkoop en verhuur.

Jaarverslagen

Krijg een overzicht van de belangrijkste aspecten van het artistieke en culturele seizoen van Bozar in onze jaarrapporten.

Geschiedenis

Ontdek de geschiedenis van het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel, een architecturaal meesterwerk van Victor Horta dat in 1928 opende voor het publiek.

Het Paleis

Het ontwerp en de bouw van het Paleis voor Schone Kunsten waren aan het begin van de 20e eeuw een grote uitdaging voor de Belgische architectuur.

Missies

Bozar is het culturele project van het Paleis voor Schone Kunsten. Het is opgebouwd rond een dynamisch en veelzijdig programma van concerten en tentoonstellingen dat aansluit op een multidisciplinair aanbod waarin debatten, theater, film, literatuur en andere kunstvormen samensmelten in een denkproces over de samenhang tussen kunst en maatschappij.

Visie

Het Paleis voor Schone Kunsten wil een Europees cultureel centrum zijn, verankerd in de 21e eeuw, met een originele en vernieuwende kijk op de samenleving, een laboratorium van ideeën in dialoog met de uitdagingen van vandaag en morgen. In het komende decennium wil Bozar verandering belichamen rond 7 grote maatschappelijke projecten.

Educatieve projecten en programma's

Artiesten en professionele programma's