Over Bozar

Visie

Bozar is een gastvrij en levendig kunstenhuis met kloppend hart in Brussel. We bieden een platform aan kunstenaars uit België en de ruime wereld. In het art deco-gebouw van Victor Horta laten we beeldende kunsten, muziek, film, performances en ideeën vrij circuleren als in een bezield lichaam. Bozar wil een levendige ruimte zijn voor de levende kunsten.

Bozar transforms to sustain… In dit huis worden kunstenaars, bezoekers en de hele Bozar-ploeg gedreven door de transformerende kracht van kunst. Kunst vervult een fundamentele rol in de brede samenleving, in een wereld in volle transformatie. Kunst opent ruimte voor verandering, zowel op persoonlijk vlak als voor de bredere gemeenschap. We beleven vandaag een kantelmoment met immense uitdagingen: ethisch, demografisch, democratisch, ecologisch. Kunstenaars en denkers zijn hiervan doordrongen.

Bozar inhales and inspires… Bozar is als een laboratorium waar we samen de mogelijkheden tot positieve verandering voor de samenleving uittesten: hoe kan kunst, zowel oude als hedendaagse, bijdragen aan de bredere maatschappelijke transformaties? Het Bozar-project vertrekt vanuit democratische en ethische waarden, in het licht van een meer solidaire, meer egalitaire en duurzame samenleving.

Wie zijn wij?

Juridische structuur

Het Paleis voor Schone Kunsten is een naamloze vennootschap van publiek recht met sociaal oogmerk. Kom meer te weten over de juridische status en werking.

Partners

Bozar is het resultaat van de steeds evoluerende samenwerking met een breed netwerk dat zich kon ontwikkelen via bijdragen, ondersteuning en vertrouwen.

Jaarverslagen

Krijg een overzicht van de belangrijkste aspecten van het artistieke en culturele seizoen van Bozar in onze jaarrapporten.

Geschiedenis

Ontdek de geschiedenis van het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel, een architecturaal meesterwerk van Victor Horta dat in 1928 opende voor het publiek.

Het Paleis

Het ontwerp en de bouw van het Paleis voor Schone Kunsten waren aan het begin van de 20e eeuw een grote uitdaging voor de Belgische architectuur.