16

Facing Van Eyck. The Miracle of Detail bekijkt het uitzonderlijke oeuvre van Jan van Eyck door een eigentijdse lens. Dankzij baanbrekende digitale technieken en nieuw wetenschappelijk onderzoek bij het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK-IRPA) kom je dichter bij Van Eyck en zijn geheimen dan ooit tevoren. Neem een duik in de picturale microkosmos van Van Eyck door in te zoomen op landschappen, architectuur, textiel, menselijke figuren en alledaagse voorwerpen en onthul fascinerende details die met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Speciaal voor de tentoonstelling componeerde Benjamin Glorieux een op Van Eyck geïnspireerd stuk – geef niet alleen je ogen maar ook je oren de kost in deze zintuiglijke totaalervaring!

Een rijk geïllustreerde film focust op de devotionele beelden van Jan van Eyck en verbindt hem met de Byzantijnse icoon. Door dieper in te gaan op de receptie en toe-eigening van Byzantijnse modellen in het werk van Van Eyck, verkent de film de religieuze en artistieke uitwisselingen tussen Oost en West in de 15e eeuw.
​​​​​​​

Een nieuwe manier van kijken naar Jan van Eyck's oeuvre aan de hand van 20 gedigitaliseerde werken die je de radicaliteit en frisheid van zijn fascinerende beeldtaal laat zien!

 

Kan je niet wachten om deze expo te bezoeken? Neem nu dan al een virtuele duik via onze 3Dscans.

Wist je dat?

 • Opening expozalen op 1 december

  Met veel plezier laten we je weten dat de tentoonstellingen bij BOZAR weer de deuren hebben geopend!  

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Jouw bezoek aan onze expo’s

  We zijn blij jullie weer te mogen verwelkomen bij BOZAR! 

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Het verhaal achter Facing Van Eyck

  25.000 KM, 6 Jaar onderzoek, 1 tentoonstelling

  Facing Van Eyck. The Miracle of Detail  laat je de werken van Jan van Eyck zien zoals je ze nog nooit eerder zag. Dankzij digitale technieken en nieuw wetenschappelijk onderzoek door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK-IRPA) kan je inzoomen op details die je met het blote oog nauwelijks kan zien. De tentoonstelling is de vrucht van jaren onderzoek door het team van het KIK. 

  — gepubliceerd op

Voorbij