25

Op 18 januari brak er een brand uit op het dak van het Paleis voor Schone Kunsten. Wij willen je bedanken voor alle vriendelijke en emotionele berichten. Omdat momenteel de schade wordt onderzocht door experten, sluit BOZAR jammer genoeg de deuren tot 25 januari. Dankjewel voor je begrip. 

Facing Van Eyck. The Miracle of Detail bekijkt het uitzonderlijke oeuvre van Jan van Eyck door een eigentijdse lens. Dankzij baanbrekende digitale technieken en nieuw wetenschappelijk onderzoek bij het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK-IRPA) kom je dichter bij Van Eyck en zijn geheimen dan ooit tevoren. Neem een duik in de picturale microkosmos van Van Eyck door in te zoomen op landschappen, architectuur, textiel, menselijke figuren en alledaagse voorwerpen en onthul fascinerende details die met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Speciaal voor de tentoonstelling componeerde Benjamin Glorieux een op Van Eyck geïnspireerd stuk – geef niet alleen je ogen maar ook je oren de kost in deze zintuiglijke totaalervaring!

Een rijk geïllustreerde film focust op de devotionele beelden van Jan van Eyck en verbindt hem met de Byzantijnse icoon. Door dieper in te gaan op de receptie en toe-eigening van Byzantijnse modellen in het werk van Van Eyck, verkent de film de religieuze en artistieke uitwisselingen tussen Oost en West in de 15e eeuw.
​​​​​​​

Een nieuwe manier van kijken naar Jan van Eyck's oeuvre aan de hand van 20 gedigitaliseerde werken die je de radicaliteit en frisheid van zijn fascinerende beeldtaal laat zien!

 

Kan je niet wachten om deze expo te bezoeken? Neem nu dan al een virtuele duik via onze 3Dscans.

Wist je dat?

 • Opening expozalen op 1 december

  Met veel plezier laten we je weten dat de tentoonstellingen bij BOZAR weer de deuren hebben geopend!  

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • Jouw bezoek aan onze expo’s

  We zijn blij jullie weer te mogen verwelkomen bij BOZAR! Onze tentoonstellingen Danser Brut, HOTEL BEETHOVEN, Philippe Vandenberg. Molenbeek en Facing Van Eyck zijn vanaf dinsdag 1 december geopend.

  lees meer
  — gepubliceerd op

Voorbij