20

GOOD TO SEE YOU AGAIN! We hebben je gemist! ​​​​​​​

​​​​​​​ADVIES EN INSTRUCTIES VOOR JOUW BEZOEK AAN ONZE EXPO’S

​​​​​​​Met Ah, quelle aventure ! presenteert BOZAR, in samenwerking met Museumcultuur Strombeek/Gent, een breed ensemble aan werken van de Belgische kunstenaar Jacqueline Mesmaeker. Ze is geboren in 1929 in Brussel, de stad waar ze nog altijd actief is. Haar carrière als beeldend kunstenaar start pas halverwege de jaren ’70. Enkele thematische leidmotieven, literaire gevoeligheden en haar pionierende experimenten met film komen samen in deze tentoonstelling, die is opgevat als een wandeling door haar oeuvre.

 

Parking en Or

Naast het Paleis voor Schone Kunsten werd een parkeerplaats goud geschilderd. Het werk werd oorspronkelijk uitgevoerd in 1984 voor het Paleis van de Prins-Bisschoppen in Luik, alluderend op de teloorgang van het historisch patrimonium van de stad. Goud als symbool voor macht én het spirituele wordt hier gelinkt met de tijd die goud waard is.

Wist je dat?

  • Vijf weetjes

    Wie is Jacqueline Mesmaeker?

    Na 9 weken openen de expozalen van het Paleis voor Schone Kunsten op 19 mei opnieuw hun deuren. Tot 21 juli heb je de kans vier tentoonstellingen bij BOZAR te ontdekken, waaronder één gloednieuwe: Ah, Quelle Aventure! Jacqueline Mesmaeker. Wie is deze Brusselse, 90-jarige eigenzinnige kunstenares? Leer haar alvast kennen in vijf weetjes.  

    — gepubliceerd op