24

De film zal op de dag van de voorstelling van 10 uur tot 24u online beschikbaar zijn op RADAR: code MESETABOZAR
​​​​​​​​​​​​​​
bozar.be/nl/magazine/169627-miradas---spain-on-film
​​​​​​​

Ergens in de Spaanse hoogvlakte droomt een herder ervan naar het Titicacameer te reizen, haalt een duo gewezen muzikanten herinneringen op aan hun hoogdagen, zoeken twee meisjes vergeefs naar Pokémon en telt een oude man de lege huizen in zijn dorp om in slaap te vallen. De personages in deze film lijken wel bakens in een landschap waarvan de cultuur en levenswijze vervagen.
​​​​​​​
Juan Palacios
(Eibar, 1986) is een filmmaker die woont en werkt in Kopenhagen, Denemarken. Zijn werk ligt ergens tussen filmessay, observatieve documentaire, visueel dagboek en experimenteel in. Hij heeft verschillende kortfilms geproduceerd, geschreven en geregisseerd. The Tibetan Spider en Corte Profundo wonnen de Europese kortfilmcompetitie CTL 59" twee jaar op rij in 2015 en 2016. Pedaló is zijn eerste speelfilm en won de Irizar Award voor Baskische film op het San Sebastian Festival 2016. Meseta is zijn tweede speelfilm.

Wist je dat?

  • Online Film Festival

    Miradas - Spain on Film

    BOZAR en het Instituto Cervantes organiseren elk jaar Spain on Film, een festival dat de beste nieuwe Spaanse films voorstelt. Dit jaar zijn dat twee langspeelfilms waarin de Spaanse jeugd centraal staat. Ze zijn allebei gemaakt door een vrouw en je kunt ze bekijken op het platform BOZAR At Home: La Hija de un ladrón, een film die verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept, o.a. Beste actrice op het Festival van San Sebastian en de Goya voor beste nieuwe regisseur, en La Inocencia, bekroond met de Gaudi voor Beste vrouwelijke bijrol. Meseta, een documentaire over het Spaanse platteland, is de derde film van deze festivaleditie. 

    — gepubliceerd op