‘PREMIÈRE: THE NEW GOSPEL - Milo Rau’

30 Maa.'21
- 19:25

Gevolgd door een conversatie met Milo Rau om 21:15

Bekijk de film met Nederlandse ondertitels hier.
​​​​​​​Bekijk de film met Franse ondertitels hier.
​​​​​​​
De online vertoning wordt gevolgd door een gesprek in het Engels tussen Milo Rau en Nicky Aerts om 21:15 via onze website, Facebook en YouTube.

​​​​​​​In het verleden verfilmden zowel Pier Paolo Pasolini als Mel Gibson de kruisiging van Jezus in de Zuid-Italiaanse stad Matera. In 2019 werd Matera het decor voor een nieuw passiespel. Dit keer werd Jezus gespeeld door Yvan Sagnet, die opkomt voor de rechten van de illegale arbeiders die worden uitgebuit door een door de maffia geleid landbouwsysteem. Veel van deze arbeiders zijn vluchtelingen uit Afrika die nergens anders heen kunnen.
​​​​​​​
The New Gospel is zowel een Jezusfilm, als een blik achter de schermen. We zien Sagnet groeien in zijn rol als Jezus, terwijl hij tussendoor groepen arbeiders mobiliseert die in de buurt van Matera werken, in een grootschalig protest dat de  ‘Rivolta della dignità’, de opstand van de waardigheid, wordt genoemd. En waardigheid is precies waar deze film naar streeft in zijn portretten van zowel activisten als acteurs.

De Zwitserse regisseur Milo Rau is sinds het seizoen 2018/2019 ook artistiek leider van het Belgische stadstheater NTGent. Hij wil met zijn werk "de wereld niet alleen in beeld brengen, maar ook veranderen". Dit project is meer dan een film of een toneelstuk, want het heeft geleid tot betere huisvesting voor de migranten en de oprichting van een fairtradelabel voor tomaten.

Praktisch

De film is verkrijgbaar voor 8 EUR.

Richtlijnen om de film te bekijken:

- Maak een account aan op https://www.mylum.tv/nl/home door op ‘inloggen’ te klikken
- Om de film te kijken dien je je eerst in te loggen op https://www.mylum.tv/nl/home met je zelf gekozen e-mail en paswoord 
- Klik op https://www.mylum.tv/nl/actie/thenewgospel
- Koop een ticket à 8 euro door op de filmaffiche te klikken
- Begin met online te kijken
 

Partners

  • NTGent