23

Programma:
Pierre Van Maldere – Sinfonia in D-groot (op. 5)
Joseph Haydn – Die Schöpfung (De Schepping)

Artiesten:
Brussels Choral Society
Brussels Philharmonic Orchestra

Julie Gebhart – soprano
Pierre Derhet – tenor
Ivan Thirion – bariton

Dirigent: David Navarro Turres

Ons concert brengt u een elegante ontmoeting tussen Brussel en Wenen door middel van werken van twee invloedrijke meesters van de achttiende-eeuwse Europese muziek.

We openen met de delen Allegro en Andante uit de Sinfonia in D groot van de relatief onbekende Brusselse componist Pieter Van Maldere (1729-1768), wiens werken bekend waren bij, en gewaardeerd werden door zijn gevierde Weense tijdgenoot Joseph Haydn (1732-1809).

Met Die Schöpfung presenteerde Haydn een ongekend grootschalig werk dat meteen zeer goed ontvangen werd door het Weense publiek, gevolgd binnen het eerste jaar na de première door een reeks van zeer succesvolle uitvoeringen door heel Europa. 

De nauwe verwevenheid die door hun samenwerking in de laatste jaren gegroeid is tussen de Brussels Choral Society en het Brussels Philharmonic Orchestra, en de inspiratie van dirigent David Navarro Turres brengen voor u de kleuren, klanken, verfijndheid en sierlijkheid van het muzikale palet van de grote Weense meester tot nieuw leven.