Brussels Choral Society
Brussels Philharmonic Orchestra

‘Joseph Haydn – Die Schöpfung (De Schepping)’

5 Maa.'21
- 20:00

Brussels Choral Society – Brussels Philharmonic Orchestra

Omwille van de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus vindt deze show niet plaats.
Vraag gerust je terugbetaling via dit formulier aan.

 

 

 

Programma:
Pierre Van Maldere – Sinfonia in D-groot (op. 5)
Joseph Haydn – Die Schöpfung (De Schepping)

Artiesten:
Brussels Choral Society
Brussels Philharmonic Orchestra

Julie Gebhart – soprano
Pierre Derhet – tenor
Ivan Thirion – bariton

Dirigent: David Navarro Turres

Ons concert brengt u een elegante ontmoeting tussen Brussel en Wenen door middel van werken van twee invloedrijke meesters van de achttiende-eeuwse Europese muziek.

We openen met de delen Allegro en Andante uit de Sinfonia in D groot van de relatief onbekende Brusselse componist Pieter Van Maldere (1729-1768), wiens werken bekend waren bij, en gewaardeerd werden door zijn gevierde Weense tijdgenoot Joseph Haydn (1732-1809).

Met Die Schöpfung presenteerde Haydn een ongekend grootschalig werk dat meteen zeer goed ontvangen werd door het Weense publiek, gevolgd binnen het eerste jaar na de première door een reeks van zeer succesvolle uitvoeringen door heel Europa. 

De nauwe verwevenheid die door hun samenwerking in de laatste jaren gegroeid is tussen de Brussels Choral Society en het Brussels Philharmonic Orchestra, en de inspiratie van dirigent David Navarro Turres brengen voor u de kleuren, klanken, verfijndheid en sierlijkheid van het muzikale palet van de grote Weense meester tot nieuw leven.

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

​​​​​​​Wilt u lid worden van de BCS FRIENDS? Klik dan hier en we voegen u toe aan het BCS nieuwsbriefbestand, zodat u onze kaartjes met korting kunt kopen. Wij versturen 5 tot 10 emails per jaar. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.