20

Isabelle Faust viool – Emily Beynon fluit – Pascal Moragues klarinet – Moritz Roelcke klarinet – Marco Postinghel fagot – Carsten Duffin hoorn – Timothy Ridout altviool – Christophe Coin cello – Wies de Boevé contrabas

In het kader van haar residentie bij BOZAR laat Isabelle Faust je kennismaken met jong muzikaal toptalent. De immer nieuwsgierige Duitse violiste laat haar omringen door enkele vrienden en collega-muzikanten van de grootste Europese orkesten die we warm bij haar hebben aanbevolen. Op het menu staan enkele minder gespeelde kamermuziekwerken voor negen instrumenten van Beethoven en Brahms. Na haar eerste concerten in 2019 heeft Isabelle Faust de smaak te pakken: “Het is een plezier!” Ze duikt samen met haar vrienden in de Serenade nr. 1 van Brahms, herschreven voor nonet zoals het origineel, dat helaas niet bewaard is gebleven. Daarna is Beethovens septet aan de beurt, dat volgens een criticus van toen “smaakvol en vol gevoel geschreven” werd.

Wist je dat?

  • Ontmoeting met onze artist in residence

    Isabelle Faust, een ware muzikante

    Isabelle Faust is een gepassioneerde muzikante. Wanneer deze eminente Duitse violiste aan een muziekwerk begint, gaat dat altijd gepaard met het bestuderen van de esthetiek en de geschriften van de componist. Op die manier kan ze ons het kloppende hart van de muziek laten horen. Faust is een weergaloze soliste en kamermuzikante die zich thuis voelt bij zowel Bach, Beethoven als Kurtág. De cd’s die ze uitbrengt, worden door de pers en het publiek hoog geprezen. Op 14 december 2019 hebben we haar ontmoet naar aanleiding van haar concert bij BOZAR, waar ze samen met Iván Fischer, Tabea Zimmermann en het Concertgebouworkest Amsterdam te gast was. Ze gaf toen meer uitleg over het programma van haar residentie bij BOZAR dit seizoen.

    — gepubliceerd op