12

Sidney Leoni artistieke directie, dans, concept – Manon Santkin dans – Elliot Minogue-Stone dans – Halla Ólafsdóttir dans – Elias Girod dans – Caroline Donnelli verteller – Tim Wouters lichtontwerp – Artur Castro Freire Cinéma

De film-dansvoorstelling FLY herinnert ons aan de legendarische choreograaf en filmregisseur Vaslav Nijinsky (ca. 1888-1950). Het podium en het grote scherm creëren een verhaallijn die wankelt tussen feitelijke, fictieve en denkbeeldige verhalen rond zijn leven en werk.

Enkele uittreksels van de voorstelling zullen speciaal worden uitgezonden op deze  Dag van de Dans.

Sidney Leoni is choreograaf, performer en filmregisseur. Hij legt zich toe op immersief theater en cinema, die de mogelijkheden van zintuigelijke en denkbeeldige waarneming  bij het publiek aftasten. In zijn meest recente werk FLY toont hij ook zijn eigen parcours, zijn ontmoetingen met kunstwerken en kunstenaars die hem sterk hebben beïnvloed: een intieme inkijk in de denkbeeldige wereld van de artiest. Zo keert hij terug naar het Parijs van 1912 waar we Nijinsky en het gezelschap van de Ballets Russes zien, tot bij Freddy Mercury in Londen tijdens de jaren ’90.