‘FLY - Sidney Leoni’

24 Apr.'21
- 16:00

Livestream in het kader van de Dag de dans

De film-dansvoorstelling FLY herinnert ons aan de legendarische choreograaf en filmregisseur Vaslav Nijinsky (ca. 1888-1950). Het podium en het grote scherm creëren een verhaallijn die wankelt tussen feitelijke, fictieve en denkbeeldige verhalen rond zijn leven en werk.

Enkele uittreksels van de voorstelling zullen speciaal worden uitgezonden op deze Dag van de Dans.

Sidney Leoni is choreograaf, performer en filmregisseur. Hij legt zich toe op immersief theater en cinema, die de mogelijkheden van zintuigelijke en denkbeeldige waarneming bij het publiek aftasten. In zijn meest recente werk FLY toont hij ook zijn eigen parcours, zijn ontmoetingen met kunstwerken en kunstenaars die hem sterk hebben beïnvloed: een intieme inkijk in de denkbeeldige wereld van de artiest. Zo keert hij terug naar het Parijs van 1912 waar we Nijinsky en het gezelschap van de Ballets Russes zien, tot bij Freddy Mercury in Londen tijdens de jaren ’90.

Sidney Leoni

artistieke directie

Manon Santkin
Elliot Minogue-Stone
Halla Ólafsdóttir
Elias Girod

dans

Caroline Donnelli

verteller

Artur Castro Freire

cinematografie

Praktisch

De voorstelling wordt op 24 april om 16u uur gratis online uitgezonden op onze Facebook pagina en op YouTube. Vooraf inschrijven is niet nodig. ​​​​​​​De video zal nadien ook beschikbaar zijn op YouTube gedurende 48 uur na het live-evenement.

Meer info over de Dag van de dans

Facebook evenement

In het kader van