06

Orchestre Philharmonique Royal de LiègeGergely Madaras leiding – László Fassang orgel

Programma

Mefisto-Wals nr. 1 Franz Liszt
de figuris, concerto voor orgel en orkest (wereldpremière, opdracht BOZAR met steun van Ernst von Siemens Musikstiftung) Philipp Maintz
Concerto voor orkest, Sz. 116 Béla Bartók


De Duitse componist Philipp Maintz hoorde zijn werken op de meest prestigieuze festivals van Europa. Naar aanleiding van het orgelfestival in BOZAR componeerde hij speciaal voor het grote orgel van het Paleis voor Schone Kunsten een nieuw concerto. László Fassang, een wereldwijd vermaarde Hongaarse organist, laat de vele kleuren en nuances van dat monumentale instrument tot zijn recht komen, terwijl het Orchestre Philharmonique Royal de Liège hem met zijn warme orkestklank begeleidt. Daarna zal zijn landgenoot Gergely Madaras alle solisten van het Belgische orkest laten schitteren in het virtuoze vuurwerk van het Concerto voor orkest van Béla Bartók.

Wist je dat?

  • Een gesprek met componist Philipp Maintz

    "Zonder kunst worden we gek"

    De Duitse componist Philipp Maintz hoorde zijn composities al op de grootste festivals van Europa. Op vraag van BOZAR componeerde hij een nieuw orgelconcerto, de figuris, met steun van de Ernst von Siemens Musikstiftung. Op 17 september brengen organist László Fassang en het Orchestre Philharmonique Royal de Liège onder leiding van Gergely Madaras dat orgelconcerto in BOZAR, de dag erna in La Salle Philharmonique in Luik. Wij spraken met Philipp Maintz over zijn nieuwe werk en zijn liefde voor het orgel.

    — gepubliceerd op