12

Op 18 januari brak er een brand uit op het dak van het Paleis voor Schone Kunsten. Wij willen je bedanken voor alle vriendelijke en emotionele berichten. Omdat momenteel de schade wordt onderzocht door experten, sluit BOZAR jammer genoeg de deuren tot 25 januari. Dankjewel voor je begrip. 

​​​​​​​De tentoonstelling Philippe Vandenberg. Molenbeek is het verslag van een ooggetuige. Het bevat grote en kleine observaties op papier uit de laatste jaren van Philippe Vandenberg in Molenbeek. In zijn tekeningen en assemblages neemt hij de toeschouwer mee door een burlesk Molenbeek: een denkbeeldige site waar persoonlijke en collectieve trauma’s worden verweven met grootstedelijke problemen en wereldconflicten. Via dit satirisch universum legt Vandenberg de weerkerende structuren van onderdrukking, fundamentalisme en eenheidsdenken bloot. Molenbeek is de eerste solotentoonstelling rond de late werken op papier van Philippe Vandenberg (1952-2009).

 

Lees hier meer over de Molenbeekse jaren van Philippe Vandenberg

 

Kan je niet wachten om deze expo te bezoeken? Neem nu dan al een virtuele duik via onze 3Dscans.

Wist je dat?

 • Opening expozalen op 1 december

  Met veel plezier laten we je weten dat de tentoonstellingen bij BOZAR weer de deuren hebben geopend!  

  lees meer
  — gepubliceerd op
 • De tekenaar die zich verzet

  Wie is Philippe Vandenberg?

  De Belgische artiest Philippe Vandenberg (1952-2009) was een kunstenaar met vele gezichten: hij tekende, schilderde en speelde met woord en beeld. In beweging blijven en risico’s nemen om artistieke en maatschappelijke ordes te bevragen, dat was zijn credo. De vagebond verhuisde in 2006 van Gent naar Molenbeek. Vanaf 17 september tonen we bij BOZAR het werk uit deze Brusselse periode. Wie was deze radicale Belgische kunstenaar? Een korte kennismaking.

  — gepubliceerd op