27

Deze tentoonstelling is tot en met 31 december gesloten omwille van de huidige gezondheidsmaatregelen. Wie een ticket heeft, vindt op deze pagina alle nodige informatie. Het blijft mogelijk om je tijdsslot te reserveren, voor een bezoek vanaf 2 januari 2021. Zorg goed voor jezelf, je familie en vrienden.   
 

De tentoonstelling Philippe Vandenberg. Molenbeek is het verslag van een ooggetuige. Het bevat grote en kleine observaties op papier uit de laatste jaren van Philippe Vandenberg in Molenbeek. In zijn tekeningen en assemblages neemt hij de toeschouwer mee door een burlesk Molenbeek: een denkbeeldige site waar persoonlijke en collectieve trauma’s worden verweven met grootstedelijke problemen en wereldconflicten. Via dit satirisch universum legt Vandenberg de weerkerende structuren van onderdrukking, fundamentalisme en eenheidsdenken bloot. Molenbeek is de eerste solotentoonstelling rond de late werken op papier van Philippe Vandenberg (1952-2009).

 

Lees hier meer over de Molenbeekse jaren van Philippe Vandenberg

 

Het Molenbeek van de kunstenaar kan worden ontdekt in unieke virtuele rondleidingen doorheen de tentoonstelling. Op 21 en 28 november en op 5 december organiseert de Philippe Vandenberg Foundation online geleide bezoeken door de kinderen van de kunstenaar en onderzoekers van de stichting. 

Praktisch
•    Onbeperkt aantal deelnemers
•    Na reservatie krijg je een link doorgestuurd via email
•    Duur: +/- 45 min 

Data & reservatie
•    21 november, 17u00 (Nederlands) - reserveer voor 20.11
•    28 november, 17u00 (Frans) - reserveer voor 27.11
•    5 december, 17u00 (Engels) - reserveer voor 04.12

Wist je dat?

  • De tekenaar die zich verzet

    Wie is Philippe Vandenberg?

    De Belgische artiest Philippe Vandenberg (1952-2009) was een kunstenaar met vele gezichten: hij tekende, schilderde en speelde met woord en beeld. In beweging blijven en risico’s nemen om artistieke en maatschappelijke ordes te bevragen, dat was zijn credo. De vagebond verhuisde in 2006 van Gent naar Molenbeek. Vanaf 17 september tonen we bij BOZAR het werk uit deze Brusselse periode. Wie was deze radicale Belgische kunstenaar? Een korte kennismaking.

    — gepubliceerd op