11

“Het Afrikaans continent moet een laboratorium zijn. We moeten nieuwe vormen bedenken en de mensheid heruitvinden, rijker en opener dan ooit tevoren.” Zo zag de Senegalese econoom Felwine Sarr de ‘heruitvinding’ van Afrika. Opkomende leiders en activisten op het continent zullen daarbij ongetwijfeld een bepalende rol spelen. De onlinetentoonstelling Culture At Work Africa. Digitale multimediapresentatie & Grafische Wandkaart plaatst hen in de kijker. Ze belicht een reeks recente en bijzondere initiatieven die het belang in de verf zetten van interculturele dialoog en culturele diversiteit met het oog op de ontwikkeling van inclusieve en vreedzame samenlevingen binnen complexe stedelijke omgevingen en met aandacht voor politiek gevoelige punten op het continent.
De digitale multimediapresentatie en grafische wandkaart brengen 33 projecten samen uit 15 Afrikaanse landen (Benin, Burkina Faso, Kameroen, de Democratische Republiek Congo, Ivoorkust, Kenia, Mali, Niger, Nigeria, Rwanda, Senegal, Tanzania, Togo, Oeganda en Zimbabwe).

Een deel van de tentoonstelling zal vanaf 30 april ook te zien zijn in de Hortahal. Met behulp van een interactieve kaart en QR-codes krijg je online toegang tot teksten en video's over verscheidene projecten in deze fascinerende tentoonstelling. 
 

Ontdek hier de digitale multimediapresentatie Culture at Work Africa