‘CULTURE AT WORK AFRICA’

25 Juni'18 →
30 Juni'21

the Public Value of Culture for Social Cohesion and Urban Development in Africa

Culture at Work Africa (2018-2021) speelt zich af in 15 Afrikaanse landen en moet 33 projecten steunen die ruimte maken voor interculturele dialoog, de lokale samenwerking versterken, burgerschap promoten en de banden tussen gemeenschappen aanhalen.
 
In dit Europees-Afrikaanse samenwerkingsproject wil BOZAR de schijnwerpers richten op de rol van getalenteerde en gedreven professionals actief op het raakvlak tussen kunst, de creatieve sector en maatschappelijk werk. Dit om de interculturele dialoog in hun gemeenschappen aan te wakkeren.
 
EXPO: Culture at Work Africa, Digitale multimediapresentatie & grafische wandkaart (30.04 - 12.07.2021)
Een fysieke tentoonstelling zal ook te zien zijn in Abidjan in La Rotonde des Arts (20.05-13.06.2021). Ze werd opgezet in samenwerking met regisseur Daniel Cattier en belicht met een buitengewone visuele rijkdom de meest uiteenlopende projecten. Van theatervoorstellingen steunend op ervaringen van Rwandees huispersoneel, een eerste VR-serie in creatieve stedelijke ruimtes in Nairobi, een realityshow voor schrijvers of een rondreizend circus voor straatkinderen in Benin tot de sociaal gedreven heropening van een oude bioscoop in Zanzibar en een volksparlement in Ivoorkust.
De digitale multimediapresentatie zal vergezeld gaan van een virtuele internationale conferentie op 17 juni 2021.

​​​​​​​
Beluister...het officiële Culture at Work Africa-lied Libation van de jonge Oegandeese rapper en MC Stephen Bongomin, die voor zijn muziek inspiratie put uit zijn ervaringen in het Noord-Oegandese conflict.
 
Luister... hoe de Rwandese actrice Carole Karemera, directrice van het Ishyo Arts Centre, haar project Beyond Caring toelicht.

Concerten

Tentoonstellingen

Lezingen & Debatten

Kunsten, wetenschap & technologie

Maatschappij & actualiteit

14 Juni'12 →
30 Juni'23

Afropolitan

Praktisch

Taal

  • Engels Frans

http://www.cultureatworkafrica.net
Volg ons op Facebook

Culture at Work Africa wordt medegefinancierd door de Europese Unie en uitgevoerd in vijftien Afrikaanse landen door Arterial Network; Paleis voor Schone Kunsten – BOZAR; Culture et Développement; Regional Centre for the Living Arts in Africa – CERAV/Afrique; Culture Fund of Zimbabwe Trust; International Music Council – IMC; Committee on Culture of United Cities and Local Governments – UCLG, samen met de geassocieerde partners Africa Centre for Cities of the University of Cape Town, Economic Community of West African States – ECOWAS en het Centre for Linguistic and Historical Studies through Oral Tradition - CELHTO.