Director Exhibitions, Bozar Paleis voor Schone Kunsten

Bozar, een toonaangevend internationaal centrum voor de kunsten in hartje Brussel, zoekt een Director Exhibitions om Sophie Lauwers op te volgen, die in november 2021 Chief Executive Officer van Bozar is geworden.

Bozar, dat dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert, biedt een voortdurend wisselend, opvallend en ambitieus programma van tentoonstellingen, muziek, film, hedendaagse dans, theater, lezingen en evenementen. Sinds de oprichting is Bozar een katalysator geweest voor verandering en vooruitgang. Vandaag de dag is het de missie van Bozar om zijn reputatie verder te ontwikkelen en een opwindende lokale, nationale en internationale identiteit te bieden die stevig verankerd is in de 21e eeuw, zodat Bozar een inclusieve, gastvrije en culturele oase blijft voor een breed en divers publiek. 

De nieuwe Director Exhibitions, die rapporteert aan de CEO, is een sleutelfiguur in de ontwikkeling van de artistieke missie van Bozar en zal een vernieuwend tentoonstellingsprogramma van hoge kwaliteit neerzetten dat zowel in binnen- als buitenland de aandacht trekt. De kandidaten zijn niet bang om van het conventionele pad af te wijken en streven ernaar zowel een bestaand als een nieuw publiek aan te spreken. Zij zijn digitaal onderlegd en kennen de milieuaspecten die verbonden zijn aan de rol van het museum in de 21e eeuw. 

In de nieuwe Director Exhibitions, zoekt Bozar kandidaten met een track record van internationale vernieuwing in de totstandbrenging van een kwalitatief hoogstaand tentoonstellingsprogramma. Zij beschikken over een netwerk van internationale contacten en voelen zich op hun gemak in de contacten met sponsors en stichtingen. Zij zijn teamleiders en ondersteunen hun medewerkers bij het leveren van goed werk.

De nieuwe Director Exhibitions zal voldoende talenkennis hebben in het Engels, Frans of Nederlands of bereid zijn een immersiecursus te volgen om aan de taalvereisten te voldoen.

Bozar verwelkomt sollicitaties van kandidaten met diverse achtergronden, zonder onderscheid van geslacht, godsdienst, huidskleur, nationaliteit, seksuele oriëntatie of handicap, en streeft ernaar de diversiteit van Brussel te weerspiegelen in zowel zijn personeel als zijn bezoekers.

 

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een sollicitatiedossier kunt u contact opnemen met Debra Young van Purple Light Consulting Limited op +44 20 8458 5460 of e-mail debra@purple-light.co.uk 

Sluitingsdatum voor sollicitaties: 17 mei 2022