‘THE AMERICAN SECTOR - Courtney Stephens, Pacho Velez’

25 mei'21
- 09:00

USA ON FILM

Bekijk de gratis online film hier.
​​​​​​​Rent > Log in with email > Apply promocode sectorpromo
De film zal beschikbaar zijn van 09:00 > 00:00​​​​​​​

Schrijf je hier in voor de conversatie tussen Courtney Stephens and Pacho Velez om 19:00 
​​​​​​​
​​​​​​​The American Sector brengt restanten van de Berlijnse Muur in de Verenigde Staten in beeld. Achttien maanden lang trokken Pacho Velez en Courtney Stephens door de VS op zoek naar delen van de Muur. Ze deden 75 locaties aan, van het serieuze (Fort Benning) tot het bizarre (Main Street Station Casino in Las Vegas). Interviews met bijzondere personen die de stukken Muur bezitten, onderhouden of elke dag zien, schetsen een beeld van de Amerikaanse cultuur. In deze film lijken deze restanten uit de Koude Oorlog ons te doen stilstaan bij hedendaagse kwesties.
​​​​​​​
Courtney Stephens regisseert documentaire en experimentele films. Ze studeerde aan het American Film Institute en reisde naar India met een Fulbright-studiebeurs. In haar werk belicht ze thema's als taal en geografie. 
Pacho Velez studeerde aan het California Institute of the Arts. In zijn documentaires plaatst hij doorgaans technologie binnen samenlevingen centraal. Met zijn langspeeldebuut, Manakamana, sleepte hij de Gouden Luipaard in de wacht op het filmfestival van Locarno. 

2020-2021

USA ON FILM

Praktisch

Taal

  • Ondertiteling: Engels