‘Ana Torfs’

12 Maa. →
1 Nov.'20

The Magician & the Surgeon

Deze tentoonstelling is gesloten omwille van de huidige gezondheidsmaatregelen. Zorg goed voor jezelf, je familie en vrienden.   
 

​​​​​​​Twintig jaar na haar eerste solotentoonstelling in Brussel, in de antichambres van het Paleis voor Schone Kunsten, staat de Belgische beeldend kunstenaar Ana Torfs hier terug met verschillende nieuwe werken, waaronder Sideshow. In deze installatie verschijnen en verdwijnen — in een abstract decor met veelkleurig licht — een reeks figuren zonder gezicht, zoals een geisha, de onzichtbare man, vogelmensen en een illusionist met grote handen. In de filmische beelden, die in stop-motion werden opgenomen met diverse performers, keert de kunstenaar terug naar enkele oude voorliefdes : theater, stille film, poppenkast, butoh, circus, maskerade en cabaret.

Ana Torfs (°1963) woont en werkt al meer dan 30 jaar in Brussel. Ze had onder meer solotentoonstellingen in Pori Art Museum, Finland (2017), Calouste Gulbenkian Museum, Lissabon  (2016), WIELS, Brussel (2014), en K21-Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, Düsseldorf (2010). Ze nam deel aan belangrijke internationale groepstentoonstellingen zoals Power of Language, Museum der Moderne, Salzburg (2018), Reading Cinema, Finding Words, Art after Marcel Broodthaers, National Museum of Modern Art, Tokyo (2014), en tal van biënnales. Ze bereidt momenteel een solotentoonstelling voor in MUAC, Mexico City. 

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Door veiligheidsmaatregelen als gevolg van COVID-19 werd de beleving van de installatie Echo's Bones/Were Turned to Stone aangepast. De hoofdtelefoons om het geluidswerk te beluisteren zijn niet langer beschikbaar. Het is ook niet meer toegestaan om op het tapijt te zitten. Met je eigen smartphone met bijhorende headset kan je naar het werk luisteren via een QR-code, die beschikbaar is in de tentoonstellingsruimte. Er is ook WIFI voorzien: bozarguest.