‘Are You Series: H24 - Selectie van afleveringen’

10 Dec.'21
- 19:30

Gevolgd door een Q&A met de makers en artiesten

Empowerment, wraakporno, vrouwenmoord, seksistische kledingvoorschriften...: H24 belicht de verschillende vormen van misbruik waarvan vrouwen op elk moment van de dag of nacht het slachtoffer kunnen worden, aan de hand van een verzameling van vierentwintig korte films, geïnspireerd op echte gebeurtenissen. Elke film verweeft op briljante wijze literatuur en cinema, alles binnen een gemeenschappelijke esthetiek. De kracht van de monologen in verschillende Europese talen en ondertitelde versies wordt aangevuld door de subtiele en aangrijpende vertolking van de actrices. De verhalen, die het individu overstijgen en geschreven zijn door een groot aantal getalenteerde auteurs, schetsen de contouren van een systemische plaag zonder ruimte te laten voor fataliteit, en verhalen ook over de insubordinatie en de reactie daarop, of die nu spottend of vernietigend is. Poëtisch en tragisch, een oproep tot zusterschap en tot vrije meningsuiting.

Geïnspireerd door 24 echte gebeurtenissen, van het meest banale incident tot de meest verschrikkelijke tragedie, maakt deze serie, geschreven door 24 internationaal gerenommeerde auteurs, zichtbaar wat vrouwen dagelijks meemaken.
24 harde films door 24 uitzonderlijke actrices. Een serie die resoneert als een origineel feministisch manifest om de vele vormen van geweld tegen vrouwen te bestrijden.

Festival

8 → 12
Dec.'21

ARE YOU SERIES? #8

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Frans

(FR,2021,DCP,13x3'30'')

Tarieven

Inschrijving / Inscription

0 -